Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Η επιστήμη έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που να θεωρούμε ότι έχουμε κατανοήσει και δαμάσει όλες τις λειτουργίες... του ανθρώπινου σώματος.


Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι το σώμα μας αρκετές φορές λειτουργεί πέρα από τις εντολές του εγκεφάλου πραγματοποιώντας μερικά «μαγικά κόλπα» που αποδεικνύονται και χρήσιμα.

Σας γαργαλάει ο λαιμός; Ξύστε το αυτί σας: Οταν διεγείρονται τα νεύρα που υπάρχουν στο αυτί προκαλείται μια αντανάκλαση στον λαιμό που μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στον μυ και να ανακουφίσει από το γαργαλητό.

Σούπερ ακοή: Εάν δεν ακούτε τον συνομιλητή σας λόγω θορύβου σκύψτε προς το μέρος του με το δεξί αυτί και όχι το αριστερό, Αυτό γιατί το δεκία αυτή έχει την ικανότητα να ακολουθεί τους γρήγορους ρυθμούς του λόγου. Εάν πάλι θέλετε να αναγνωρίσετε κάποιο τραγούδι που παίζει χαμηλά, γυρίστε το αριστερό αυτί το οποίο έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει καλύτερα μουσικούς τόνους.

Βάλτε τέλος στον πόνο: Εάν βήχετε κατά τη διάρκεια μιας ένεσης μειώνεται ο πόνος από το τσίμπημα. Αυτό γιατί αυξάνεται προσωρινά η πίεση στο στήθος και τον νωτιαίο σωλήνα αναστέλλοντας τις δομές που προκαλούν πόνο.

Ξεβουλώστε τη μύτη σας με στυλ: Ενας εύκολο ,γρήγορος και οικονομικό τρόπος για να ανακουφίσετε την πίεση της ρινικής κοιλότητας είναι να τοποθετήσετε τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο και στη συνέχεια να πιέσετε με το δάχτυλο ανάμεσα στα φρύδια. Αυτό επιτρέπει στην ύνιδα, το οστό που περνάει από τις ρινικές οδούς και καταλήγει στο στόμα, να πάλλεται μπρος πίσω. Η κίνηση χαλαρώνει τη συμφόρηση και μετά από 20 δευτερόλεπτα νιώθουμε τη μύτη μας άδεια.

Καταπολεμήστε την καούρα χωρίς νερό: Απλά κοιμηθείτε με το αριστερό πλευρό, καθώς, με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει παλινδρόμηση γαστρικών υγρών. Ο οισοφάγος και το στομάχι συνδέονται σε γωνία. Όταν κοιμόμαστε με το δεξί μας πλευρό, το στομάχι είναι χαμηλότερα από τον οισοφάγο, επομένως η βαρύτητα λειτουργεί υπέρ της καούρας.

Απαλλαγείτε από τον πονόδοντο με κλειστό το στόμα: Τρίψτε πάγο στην παλάμη, στην καμάρα που κάνει ο αντίχειρας με τον δείκτη. Οι οδοί των νεύρων στη βάση της καμπύλης διεγείρουν μία περιοχή στον εγκέφαλο που μπλοκάρει τα σήματα πόνου από το πρόσωπο και τα χέρια.

Εξαφανίστε τα καψίματα: Σε περίπτωση εγκαύματος καθαρίστε το δέρμα και πιέστε ελαφρά το σημείο που καήκατε με το μαξιλαράκι των δαχτύλων σας. Ο πάγος θα ανακουφίσει τον πόνο πιο γρήγορα, αλλά η φυσική αυτή μέθοδος επαναφέρει το καμένο δέρμα στη φυσιολογική του θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται φουσκάλα.

Αποφύγετε το «κακό κεφάλι» μετά από μεθύσι: Αν όλα τριγύρω σας γυρνάνε ακουμπήστε το χέρι σας σε κάτι σταθερό. Η αφή ενός σταθερού αντικειμένου δίνει μία δεύτερη «άποψη» στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να νιώθουμε μεγαλύτερη ισορροπία.

Γλιτώστε από τις σουβλιές στα πλευρά: Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, όταν τρέχετε εκπνέετε κάθε φορά που το δεξί σας πόδι πατάει στο έδαφος. Με την εκπνοή ασκείται πίεση στο συκώτι (που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά), το οποίο στη συνέχεια πιέζει το διάφραγμα και προκαλεί σουβλιές στα πλευρά. Ενας τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτό τον πόνο είναι να εκπνέετε κάθε φορά που πατάει το αριστερό πόδι στο έδαφος.

Σταματήστε το καρδιοχτύπι: Φυσήξτε στον αντίχειρά σας. Το πνευμονογαστρικό νεύρο, που καθορίζει τον καρδιακό παλμό, μπορεί να ελεγχθεί μέσω της αναπνοής. Εάν φυσήξετε στον αντίχειρά σας, ο καρδιακός παλμός θα επιστρέψει στα φυσιολογικά του επίπεδα.

«Ζεστάνετε» τον εγκέφαλό σας: Για να ευχαριστηθείτε περισσότερο ένα παγωτό (π.χ.) πιέστε την επιφάνεια της γλώσσας στον ουρανίσκο σας, καλύπτοντας όσο μεγαλύτερη επιφάνεια μπορείτε. Οσο μεγαλύτερη πίεση ασκήσουμε στον ουρανίσκο, τόσο πιο γρήγορα θα υποχωρήσει ο πονοκέφαλος.

Αποφύγετε τη μυωπία: Η μυωπία οφείλεται κυρίως στα γονίδια. Εάν θέλετε να έχετε τέλεια όραση, θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα να κλείνετε τα μάτια σας, να τεντώνετε το σώμα σας, να παίρνετε μια βαθιά ανάσα και μετά από λίγα δευτερόλεπτα να εκπνέετε, χαλαρώνοντας ταυτόχρονα και τους μύες σας. Σφίγγοντας και χαλαρώνοντας τους μύες, όπως τους δικέφαλους και τους γλουτιαίους, ξεγελούμε ακούσια και άλλους μύες -όπως τα μάτια- οι οποίοι χαλαρώνουν και αυτοί.

Ξυπνήστε τους νεκρούς: Εάν μουδιάσει το χέρι σας την ώρα που οδηγείτε ή κάθεστε σε περίεργη στάση, κουνήστε το κεφάλι σας πέρα δώσε και το μούδιασμα θα εξαφανιστεί σε λιγότερο από ένα λεπτό. Το μουδιασμένο χέρι είναι συχνά αποτέλεσμα της συμπίεσης των νεύρων που βρίσκονται στον αυχένα. Χαλαρώνοντας τους μύες του αυχένα, απελευθερώνετε την πίεση. Τα συμπιεσμένα νεύρα, που βρίσκονται χαμηλότερα στο σώμα, ευθύνονται για το μούδιασμα στο πόδι, επομένως μην επαναπαύεστε. Σηκωθείτε και αρχίστε να περπατάτε.

Αναπνεύστε κάτω από το νερό: Εάν θέλετε οπωσδήποτε να φτάσετε στο βυθό της θάλασσας και να πιάσετε μια χούφτα άμμο, πάρτε μερικές μικρές παρατεταμένες ανάσες. Όταν βρίσκεστε κάτω από το νερό, δεν είναι η έλλειψη οξυγόνου που σας κάνει να θέλετε απεγνωσμένα να αναπνεύσετε, αλλά φταίει η συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα, που κάνει το αίμα όξινο και στέλνει σήματα στον εγκέφαλο πως κάτι πάει στραβά. Η υπεροξυγόνωση μειώνει την οξύτητα του αίματος. Το κόλπο αυτό ξεγελά τον εγκέφαλο και νομίζει πως έχει περισσότερο οξυγόνο. Ετσι, κερδίζετε μερικά δευτερόλεπτα επιπλέον.

Διαβάστε το μυαλό σας: Επειδή το μεγαλύτερο μέρος της μνήμης εδραιώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, οτιδήποτε διαβάσετε λίγο πριν να κοιμηθείτε είναι πιο πιθανό να κωδικοποιηθεί ως μακροχρόνια μνήμη.

Πηγή: Tsekouratoi

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!