Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018


Από τη σφοδρότερη χιονοθύελλα των τελευταίων έξι ετών πλήττεται σήμερα η Ρώμη, κάτι σπάνιο για την ιταλική πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις μεταφορές, να κλείσουν νοσοκομεία και οι Αρχές να καλέσουν τον στρατό για να βοηθήσει στον καθαρισμό των δρόμων.
Μόνο ένας διάδρομος λειτουργεί στο κύριο αεροδρόμιο της Ρώμης, το Φιουμιτσίνο. Το δεύτερο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας έκλεισε στη διάρκεια της νύκτας και εργάτες καθαρίζουν έναν διάδρομο για να ανοίξει και πάλι σήμερα.
Ιταλοί αξιωματούχοι των αερομεταφορών γνωστοποίησαν πως η Ryanair, η οποία χρησιμοποιεί το Τσαμπίνο ως κόμβο της στην Ιταλία, αποφάσισε να ματαιώσει όλες τις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο αυτό. Όμως πρόσθεσαν πως τα περισσότερα άλλα κύρια αεροδρόμια της Ιταλίας είναι ανοικτά παρά τις καθυστερήσεις που σημειώνονται σε μερικές πτήσεις.
Η πόλη, η οποία δεν είναι εξοπλισμένη για να αντιμετωπίζει έκτακτες καταστάσεις με χιόνι, επειδή είναι σπάνιες, ζήτησε από άλλες περιοχές να στείλουν εκχιονιστικά για να βοηθήσουν στον καθαρισμό των δρόμων.
Σχολεία έκλεισαν στην ιταλική πρωτεύουσα, όπου πολλοί δεν μπορούσαν να φθάσουν στις δουλειές τους. Η Αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν, αν είναι δυνατό, στα σπίτια τους.
Πιάτσα Βενέτσια, κεντρική πλατεία της Ρώμης όπου συνήθως επικρατούν μποτιλιαρίσματα και μια κακοφωνία από κορναρίσματα, ήταν σήμερα τα χαράματα αλλόκοτα άδεια, ήσυχη και λευκή. Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ιερείς και φοιτητές θεολογίας έπαιζαν χιονοπόλεμο σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στα λευκά το Κολοσσαίο
Καλυμμένοι με χιόνι είναι οι δρόμοι γύρω από το Κολοσσαίο, καθώς η κακοκαιρία πλήττει και την Ιταλία. Κάποιοι βέβαια τολμούν να κάνουν βόλτα στο χιονισμένο τοπίο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!