Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Αυτό είναι το πιο αηδιαστικό φαγητό του κόσμου!
Το Surströmming είναι ρέγγα σε κονσέρβα, θεωρείται εκλεκτός μεζές στη Σουηδία και πολλοί Σουηδοί το εντάσσουν στην διατροφή τους. Για τους περισσότερους όμως πρόκειται για το πιο αηδιαστικό και βρωμερό φαγητό του κόσμου.
Εκ πρώτης όψεως δεν έχει καμία διαφορά από οποιοδήποτε παστό ψαράκι, μέχρι τη στιγμή που ανοιχθεί το καπάκι της κονσέρβας και αναδύεται μια τρομερή μυρωδιά! Δεν είναι τυχαίο που και οι Σουηδοί συνήθως την καταναλώνουν σε εξωτερικούς χώρους!
Το Surströmming (strömming ονομάζεται η ρέγγα της Βαλτικής), είναι ρέγγα που αλιεύεται την άνοιξη πριν αναπαραχθεί, μπαίνει σε βαρέλια για 1-2 μήνες προκειμένου να ζυμωθεί και κατόπιν μπαίνει σε κονσέρβες, όπου η διαδικασία της ζύμωσης που του χαρίζει τη χαρακτηριστική μυρωδιά και την ελαφρώς όξινη γεύση, συνεχίζεται για αρκετούς μήνες.

Το βρίσκετε στα ράφια όλων των super markets στη Σουηδία και αν θέλετε να το δοκιμάσετε, όπως οι Σουηδοί, το σερβίρετε με βραστές πατάτες ή το κάνετε σάντουιτς με tunnbröd (λεπτό σουηδικό ψωμί), βούτυρο, πατάτες πουρέ και κρεμμύδι και το συνοδεύετε με μπύρα ή κρύο γάλα.


Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!