Κυριακή 23 Απριλίου 2017


Το μεγαλύτερο μοντέλο της Mini είναι το νέο Countryman. Φέρει όλα τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του θρυλικού αυτοκινήτου και παράλληλα προσφέρει μεγάλους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου Mini Countryman στην Ελλάδα είχα την ευκαιρία να οδηγήσω την έκδοση Cooper S ALL4 2.0 192 ίππων, με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, σε μια διαδρομή που την συστήνω σε όσους αγαπούν την φύση.

Κατευθύνθηκα προς τη μαγευτική Παύλιανη. Και σε αυτό το Mini, το κυρίαρχο στοιχείο είναι η οδηγοκεντρική προσέγγιση. Στο δρόμο παρέχει σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση της στιβαρότητας και της ασφάλειας.

Νοιώθεις κάθε στιγμή ότι ελέγχεις την κίνηση του αυτοκινήτου. Ακόμη και σε απαγορευτικές ταχύτητες είναι σταθερό και δεν επηρεάζεται από τους πλευρικούς ανέμους.

Μόλις άφησα την εθνική οδό και πήρα το δρόμο που οδηγεί στην Παύλιανη, διαπίστωσα ότι στις στροφές είναι το καλύτερο μοντέλο της κατηγορίας του. Εμφάνισε ελάχιστες κλίσεις. Το τιμόνι ακριβές και με άμεσες αντιδράσεις.

Σύμμαχος στη προσπάθεια για άψογη οδική συμπεριφορά και το νέο σύστημα all-wheel drive ALL4.

Η νέα έκδοση του AWD αντιδρά́ γρήγορα και με ακρίβεια στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Περιλαμβάνει μονάδα μετάδοσης ισχύος τετρακίνησης ενσωματωμένη στο διαφορικό́ του εμπρός άξονα, κεντρικό́ άξονα και συμπλέκτη που μεταφέρει με ακρίβεια τη ροπή́ στους πίσω τροχούς.

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος του συστήματος είναι συνδεδεμένος με το Dynamic Stability Control DSC, επομένως αντιλαμβάνεται έγκαιρα την όποια ανάγκη προσαρμογής της κατανομής ισχύος.

Με αυτό τον τρόπο, το ALL4 βελτιστοποιεί́ την ελκτική πρόσφυση άλλά και την ευστάθεια σε αντίξοες καιρικές και εδαφικές συνθήκες, και παράλληλα διασφαλίζει βελτιωμένη ευελιξία όταν το αυτοκίνητο στριβεί δυναμικά́.

Είναι μακρύτερο κατά 20 εκατ. και σχεδόν 3 εκατ. φαρδύτερο από́ τον προκάτοχό του. Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί́ κατά́ 7,5 εκατ. Τέσσερις ενήλικες επιβάτες κάθονται άνετα, ο πέμπτος δύσκολα θα βολευτεί.

Τα πίσω καθίσματα μετακινούνται στο διαμήκη άξονα μέχρι 13 εκατ. Χώρος αποσκευών 450-1.309 λίτρα. Κοστίζει 36.120 ευρώ, έξτρα το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.
real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!