Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016


Πλησιάζει η μέρα. Η μεγάλη μέρα. Και η επόμενη, και η προηγούμενη. Τις ημέρες των γιορτών προσκαλούμε φίλους στο σπίτι και θέλουμε να κάνουμε την ανατροπή. Οι εκπλήξεις είναι στο πρόγραμμα. Μαζί και τα λάθη. Θέλετε να τα αποφύγετε πριν από το πρώτο κουδούνι; RSVP. Της Σάντυς Τσαντάκη.
Μενού και art de la table
Όσο σημαντικό είναι το πρώτο, το δεύτερο πιάτο, το επιδόρπιο, άλλο τόσο είναι και το στήσιμο, η σκηνοθεσία, η παρουσίαση, το στρώσιμο του τραπεζιού.

Λάθος τραπεζομάντηλο Πριν ακόμη το στρώσετε, να είστε βέβαιοι ότι το τραπεζομάντηλο ταιριάζει τέλεια στην τραπεζαρία. Δεν πρέπει ούτε να σκουπίζει το πάτωμα, ούτε να περισσεύει. Τόσο, όσο.

Πείτε το με κεριά Αρωματικά κεριά, χρωματιστά, μονόχρωμα... Ταιριάζουν τέλεια σε κάθε επίσημο ή ανεπίσημο, καθιστό δείπνο. Φτιάχνουν ατμόσφαιρα στο δευτερόλεπτο. Όμως προτιμήστε τα κεριά χωρίς άρωμα για να μην εμποδίζουν τις μυρωδιές που έρχονται από την κουζίνα.

Ψηλά, πιο ψηλά βάζα Ας πούμε ότι αγοράσατε ένα υπέροχο μπουκέτο με λουλούδια ή θέλετε να βάλετε στο βάζο την ανθοδέσμη που μόλις κρατήσατε στην αγκαλιά σας από τους καλεσμένους σας. Θυμάστε πόσο ενοχλητικό είναι να μην μπορείτε να δείτε, να μιλήσετε, να διασταυρώσετε το βλέμμα σας με τον απέναντι σας στο τραπέζι;

Φλυαρία στο τραπέζι Δεν χρειάζεται να βγάλετε όλα τα σερβίτσια στο τραπέζι. Η φλυαρία δεν είναι της μόδας. Μπορεί να φαίνονται τέλεια στην αρχή, αλλά μόλις τοποθετήσετε και τα φαγητά, οι καλεσμένοι το μόνο που θέλουν είναι να έχουν χώρο. Καλύτερα και για εσάς, αφού θα έχετε λιγότερα πιάτα για πλύσιμο στο τέλος.

Και αφηρημάδα Φροντίστε να έχετε δίπλα σας, μπροστά σας, ό,τι χρειάζεστε για να μη σηκώνεστε διαρκώς. Μαχαιροπίρουνα, πετσέτες, κουτάλες σερβιρίσματος, ποτήρια, έξτρα σετ για τη σαλάτα. Κουτάλια για τη σούπα; Aλάτι; Πιπέρι; Μουσική; Οδοντογλυφίδες; Εγώ λέω να προσθέσουμε και ένα μεγάλο μπολ για να ρίξουμε όλοι τα κινητά μας. Στο αθόρυβο. Μέχρι νεωτέρας.
clickatlife.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!