Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC
Η γενική 24ωρη απεργία διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ την Πέμπτη, με συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στις 11:00 το πρωί.
Στο μήνυμά της για την ημέρα η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι αντιδρά στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Επίσης, η ΓΣΕΕ αντιδρά σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας.
Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ που επικρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι σε πλήρη συμφωνία με δανειστές, ΣΕΒ και τους υπόλοιπους εργοδοτικούς φορείς, ετοιμάζει νέο γύρο λεηλασίας και αντεργατικών μέτρων.
«Τα μέτρα αυτά έρχονται και στο Δημόσιο- εκφράζει την ανησυχία της η ΑΔΕΔΥ- Το ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι δήθεν το Δημόσιο έμεινε αλώβητο στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι δανειστές απαιτούν μόνιμο σύστημα απολύσεων χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με εργαλείο την αξιολόγηση μεθοδεύουν απολύσεις, τη μισθολογική καθήλωση αλλά και νέες μειώσεις, ενεργοποιώντας και τον περίφημο δημοσιονομικό «κόφτη». Το καθεστώς της αδιοριστίας παγιώνεται και στη θέση της σταθερής και μόνιμης εργασίας μπαίνει κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης».
Συμμετοχή και της ΠΝΟ
Στην γενική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η συμμετοχή της ΠΝΟ στην γενική απεργία έρχεται να προστεθεί στις κινητοποιήσεις στις οποίες είχαν προχωρήσει ήδη οι ναυτεργάτες, οι οποίοι έπειτα από την «άκαρπη» όπως τη χαρακτήρισαν συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, τη Δευτέρα, αποφάσισαν νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία η οποία ξεκίνησε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 06.01 το πρωί και λήγει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 06:00 το πρωί, οπότε και ξεκινά η 24ωρη που είχε εξαγγείλει η ομοσπονδία μαζί με την απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Αυτό σημαίνει ότι την Πέμπτη θα έχει ολοκληρωθεί μία εβδομάδα αποκλεισμού των νησιών από την ηπειρωτική χώρα, γεγονός το οποίο έχει ήδη προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου με τους αγρότες και παραγωγούς στην Κρήτη χθες, να διαμαρτύρονται να ζητούν να προγραμματιστεί έκτακτο δρομολόγιο ώστε να μεταφερθούν τα προϊόντα τους.
Προβλήματα προκλήθηκαν από την απεργία της ΠΝΟ και με μαθητές που βρέθηκαν στην Κρήτη για πενθήμερη εκδρομή, καθώς εγκλωβίστηκαν στο νησί. Τελικώς οι μαθητές αποφασίστηκε να επιστρέψουν στα σπίτια τους με έκτακτες πτήσεις.
Στην ανακοίνωση της πάντως η ΠΝΟ κάνει λόγο για «αδυναμία της κυβέρνησης να δεσμευτεί ουσιαστικά», ενώ ταυτόχρονα η διοίκηση καταγγέλλει τις απαράδεκτες και κατακριτέες από κάθε άποψη μεθοδεύσεις και προσπάθειες δημιουργίας συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού».

Πηγή: iefimerida.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!