Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Ρίο 2016: Όσα πρέπει να ξέρετεΛίγες ημέρες απέμειναν για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, εν μέσω σκανδάλων ντόπινγκ, ιού Ζίκα και… καταρρεύσεων σε ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες πληροφορίες για να ξέρετε τι θα δείτε τις επόμενες ημέρες.

Πότε ξεκινούν;

Μια σούπερ εντυπωσιακή τελετή έναρξης επιφυλάσσει για όλον τον κόσμο το Ρίο Ντε Τζανέιρο στο στάδιο Μαρακανά στις 6 Αυγούστου με την Gisele Bündchen να χορεύει στους ρυθμούς του «The girl from Ipanema» και τον Πελέ να ανάβει την ολυμπιακή φλόγα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Την τρίωρη τελετή έναρξης της δημοφιλέστερης αθλητικής διοργάνωσης έχουν σκηνοθετήσει οι  Φερνάντο Μεϊρέλες, Αντρούχα Γουάντιγκτον, και Ντανιέλα Τόμας με αναφορές – φυσικά – στο Καρναβάλι, τον χορό και το τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Οι αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 21 Αυγούστου, ενώ η τελετή έναρξης θα προβληθεί το Σάββατο στις 02.00 ώρα Ελλάδος σε ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3 και ΕΡΤ HD και OTE TV.

Πού θα τους δούμε;

Στην ΕΡΤ, το βασικό κανάλι μετάδοσης, αλλά και το συνδρομητικό OTE TV. Στην ΕΡΤ θα παρακολουθήσουμε περισσότερες από 900 ώρες προγράμματος, την τελετή έναρξης και λήξης. Στην ΕΡΤ2 θα υπάρχουν επίσης παράλληλες μεταδόσεις με αναμετάδοση και από την ΕΡΤHD, ενώ ώρες μεταδόσεων θα υπάρχουν και στην ERT 3. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα μετάδοσης.

Ποιος ανάβει τη φλόγα φέτος;

Η ταυτότητά του παραμένει μυστική, όμως ο κόσμος το’χει… τούμπανο ότι πρόκειται για τον θρύλο Πελέ.

Ποιοι θα συμμετέχουν;

Στους αγώνες του Ρίο θα λάβουν μέρος 10.500 αθλητές από 206 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, ανάμεσά τους και το Κόσοβο και το Νότιο Σουδάν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, όπως επίσης και ομάδα προσφύγων.  Συνολικά, θα δοθούν 306 σετ μεταλλίων σε 42 αθλήματα.

Τι παίχτηκε με τους Ρώσους;

Οι ρώσοι αθλητές τα πήραν τα φαρμακάκια τους – λες και είναι οι μόνοι – με τη σφραγίδα μάλιστα του ρωσικού κράτους, το οποίο ανέπτυξε και χρηματοδότησε πρόγραμμα ντόπινγκ κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών στο Σότσι το 2014, αλλά και σε διάφορες ακόμα διοργανώσεις και πολλά αθλήματα, μέχρι και το 2015. Παρ’ όλα αυτά, η ΔΟΕ δεν θα προχωρήσει σε συνολικό αποκλεισμό της χώρας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκτός αγώνων θα παραμείνει μόνο ο ρωσικός στίβος.

Τι γίνεται με τον Ζίκα;

Πρόκειται για έναν ιο που προκαλεί ήπια προβλήματα στους ενήλικες κα μκροκεφαλία στα νεογέννητα. Αποτελεί πονοκέφαλο για τις υγεινομικές αρχές της Βραζιλίας εξ ου και οι ψεκασμοί γίνονται σε καθημερινή βάση σε όλους τους χώρους που θα φιλοξενήσουν αθλητές.

Ποιοι θα (μας) λείψουν;

Ηχηρές απουσίες από τη φετινή Ολυμπιάδα θα είναι οι Steph Curry, LeBron James, Russell Westbrook, Kawhi Leonard, Chris Paul (μπάσκετ) και ο Roger Federer (τέννις).

Ποιοι θα μας αφήσουν με ανοικτό στόμα (ελπίζουμε);

Ο ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου, ο Usain Bolt θα συμμετέχει για τελευταία φορά και φαίνεται αποφασισμένος, ο αμερικάνος Justin Gatlin θα τον πάρει στο κατόπι, ο Νεϊμάρ θα κάνει τα γνωστά του κόλπα με την στρογγυλή θεά στην χώρα που τον γέννησε, η Serena Williams είναι επίσης έτοιμη να κυνηγήσει το 5ο της χρυσό στο τέννις, ενώ η βολίδα της πισίνας Michael Phelps πάει για να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ μεταλλίων.

Ποιοι Έλληνες θα συμμετέχουν;

Ενενήντα δύο θα είναι οι αθλητές, που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, παρά τις αντιξοότητες με την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στον ελληνικό αθλητισμό. Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016» θα είναι η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, η πρώτη γυναίκα σημαιοφόρος στην ιστορία. Δείτε τους αναλυτικά, ανά αγώνισμα, εδώ.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!