Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016


Σε κατάσταση σοκ ένας άνδρας από τις ΗΠΑ, ο οδοντίατρος Dan Nykaza, περιγράφει την απίστευτη εμπειρία που έζησε στη διάρκεια μιας πτήσης με την American Airlines. Ο άνδρας είχε επιβιβαστεί σε πτήση από το Ο’ Χαρ προς το Σολτ Λέικ Σίτι όταν ένα μέλος του πληρώματος του αεροπλάνου – πριν την απογείωση- τον πλησίασε και του ζήτησε να κατέβει για να ελαφρύνει το αεροπλάνο επειδή ο Nykaza ήταν πολύ βαρύς. Το βάρος του είναι 79 κιλά (!).
Σύμφωνα με το Fox News, ο Nykaza και άλλος ένας επιβάτης επιλέχτηκαν χωρίς να ερωτηθούν επειδή το αεροπλάνο ήταν υπερφορτωμένος και κανένας επιβάτης δεν δεχόταν να κατέβει.
Το πλήρωμα είπε ακόμη στους δυο επιβάτες ότι ήταν οι τελευταίοι που έκαναν check in άρα ήταν και αυτός ένας λόγος για να κατέβουν!
Ο… υπέρβαρος οδοντίατρος ετοιμαζόταν να πάει ένα Σαββατοκύριακο αναψυχής με την οικογένεια και τα ανήψια του.
Όπως εξηγεί ο ειδικός σε θέματα αεροπλοΐας Brian Sumers στο ABC, αυτό το φαινόμενο δεν είναι και τόσο σπάνιο όσο νομίζουμε. «Κάθε αεροπλάνο έχει ένα μάξιμουμ βάρους με το οποίο μπορεί να απογειωθεί. Και δεν μπορούν να σηκώσουν το αεροπλάνο με μεγαλύτερο βάρος από αυτό» εξηγεί.
Πάντως οι εταιρείες Samoa Airline και Uzbekistan Airways ζυγίζουν τους επιβάτες τους πριν ανέβουν στο αεροπλάνο!
Ενώ έχει υπάρξει πρόταση οι υπέρβαροι επιβάτες να πληρώνουν ακριβότερο εισιτήριο από τους υπόλοιπους στα αεροπορικά ταξίδια.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!