Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016


Να ενισχύσει την παρουσία της στο χώρο των video games, είναι αποφασισμένη η Microsoft, όπως μαρτυρούν οι τελευταίες κινήσεις της. Πρόσφατα μάλιστα, η εταιρεία εξαγόρασε την Beam, μια υπηρεσία για live game streaming.

Αυτό που καθιστά την Beam ξεχωριστή έναντι του ανταγωνισμού, είναι ότι έχει τη δυνατότητα να παρέχει περιεχόμενο ζωντανά με εξαιρετικά χαμηλό latency, επιτρέποντας ουσιαστικά στους θεατές να αλληλεπιδρούν με τον εκάστοτε streamer, αφού θα μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο τις απειλές που αντιμετωπίζει in-game και να τον προειδοποιήσουν, ή να τον συμβουλεύσουν για τις επόμενες κινήσεις του.

Ουσιαστικά, με τη λύση της Beam το live game streaming μπορεί να αποκτήσει μια διευρυμένη κοινωνική διάσταση, που μέχρι σήμερα δεν έχουμε ξαναδεί.

Όπως φαντάζεστε οι περισσότερο... μυημένοι, με αυτή την εξαγορά η Microsoft εστιάζει στο οικοσύστημα του Xbox, οπότε δεν είναι απίθανο το Beam να ενσωματωθεί σε κάποιο μελλοντικό update του software της κονσόλας, αλλά να έρθει και στα PC που τρέχουν Windows 10.

Φυσικά, τη συγκεκριμένη τεχνολογία δεν αποκλείεται να δανειστεί τελικά και το σύστημα “Play Anywhere”, που επιτρέπει σε κατόχους παιχνιδομηχανών Xbox One και PC με Windows να παίζουν κοινούς τίτλους και στα δύο συστήματα, άσχετα με το που τους αγόρασαν αρχικά.

Πηγή: e-pcmag.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!