Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Φωτογραφία: Instagram @gintonicofficial
Το τζιν τόνικ για πολλούς είναι το ποτό του καλοκαιριού. Τι ποιο δροσερό από ένα ποτήρι με φυσαλίδες, μια φλούδα λεμονιού και το αγαπημένο τζιν;
Ωστόσο, όσοι αγαπούν το τζιν τόνικ φαίνεται πως δεν είναι και τόσο ισορροπημένες προσωπικότητες και δεν το λέμε εμείς, αλλά έρευνα του Πανεπιστημίου Ινσμπρουκ της Αυστρίας.
Πιο συγκεκριμένα, όσοι προτιμούν πικρές γεύσεις έχουν ψυχοπαθητικές τάσεις και έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σημάδια μακιαβελισμού, σαδισμού και ναρκισσισμού,.
Δηλαδή, είναι πιο επιρρεπείς στο να είναι διπρόσωποι, ιδιοτελείς, εγωιστές και πιθανότατα να αντλούν ευχαρίστηση από τον πόνο του άλλου.
Η έρευνα
Το αποτέλεσμα εξήχθη μέσω δύο πειραμάτων που συμμετείχαν 1.000 άτομα. Στο πρώτο πείραμα έλαβαν μέρος 500 άτομα, στους οποίος δόθηκε ένας μακροσκελής κατάλογος τροφίμων με ίσο αριθμό γλυκών, αλμυρών, ξινών και πικρών τροφίμων. Ο καθένας έπρεπε να βαθμολογήσει το πόσο του αρέσει κάθε μία τροφή σε μια κλίμα έξι βαθμών.
Στη συνέχεια, συμπλήρωσαν τέσσερα διαφορετικά ερωτηματολόγια προσωπικότητας, στο οποίο βαθμολογούνταν: η επιθετικότητα, το πόσο έντονα διαφωνούν ή συμφωνούν με τους άλλους, η συναισθηματική σταθερότητα και ο καθημερινός «σαδισμός» (εδώ υπήρχαν ερωτήσεις όπως «βρίσκω τον εμπαιγμό κάποιου διασκεδαστικό).
Στο δεύτερο πείραμα υπήρξαν τα ίδια στάδια, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν το πρώτο μέρος.
Αν και οι μελετητές δεν εξέτασαν γιατί οι άνθρωποι προτιμούν τις πικρές τροφές, υποστηρίζουν πως είναι κάτι που τους εξιτάρει.
Εάν είστε λάτρεις του τζιν τόνικ μην σας παίρνει «από κάτω», λόγω της έρευνας. Ο Κέβιν Ντάτον, ερευνητής ψυχολόγος της Οξφόρδης, υποστηρίζει πως οι ψυχοπαθείς είναι πιθανότερο να είναι πιο έξυπνοι, δυναμικοί και ήρεμοι υπό συνθήκες πίεσης, χαρακτηριστικά που τους κάνουν ισχυρούς στον κόσμο των επιχειρήσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!