Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Δεύτερη εγκυμοσύνη τουλάχιστον ένα χρόνο μετά από μια γέννα
Επιτακτική είναι η ανάγκη, οι γυναίκες να παίρνουν μέτρα αντισύλληψης ήδη πριν βγουν από το μαιευτήριο, μετά από μια γέννα, όπως συστήνει το American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG).
Παρ’ότι εδώ και αρκετά χρόνια οι ειδικοί συστήνουν στις γυναίκες που μόλις έχουν γεννήσει να λαμβάνουν αντισύλληψη προκειμένου να μην έχουν αμέσως μετά από μια γέννα μια νέα εγκυμοσύνη, είναι η πρώτη φορά που ένας οργανισμός ειδικών τονίζει ανοικτά πως η αντισύλληψη θα πρέπει να ξεκινά αμέσως μετά τη γέννα. Μάλιστα αναφέρουν πως η βέλτιστη λύση είναι η τοποθέτηση ειδικών ενδομήτριων αντισυλληπτικών συσκευών σε συνδυασμό με κάποιο άλλο μέτρο όπως το προφυλακτικό ή το χάπι.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες θα πρέπει να περιμένουν περίπου ένα χρόνο για να έχουν μια νέα εγκυμοσύνη μετά από μια γέννα.
Παρ’ ότι πολλές γυναίκες γνωρίζουν, θεωρητικά, ότι μια επόμενη εγκυμοσύνη σε πολύ σύντομο διάστημα από την προηγούμενη ελλοχεύει κινδύνους (τόσο για τη ζωή της μητέρας όσο και για τη ζωή του μωρού), σχεδόν 1 στις 2 γυναίκες αμελεί το ραντεβού της με το γυναικολόγο αφού περάσουν οι 40 μέρες μετά τη γέννα.
Οι ειδικοί αναφέρουν πως το ασφαλέστερο μέρος για την τοποθέτηση ενδομήτριων αντισυλληπτικών συσκευών είναι ένα μαιευτήριο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!