Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Euro 2016: Στον τελικό η Πορτογαλία του Σάντος, 2-0 την Ουαλία
Η πρώτη νίκη της Πορτογαλίας στο Euro 2016 ήταν και αυτή που τη στέλνει στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης! Μετά από πέντε διαδοχικές ισοπαλίες (με Ισλανδία, Αυστρία, Ουγγαρία, Κροατία και Πολωνία), το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε στον πρώτο ημιτελικό της Ουαλίας με 2-0 και περιμένει τώρα να μάθει από το αυριανό παιχνίδι αν στον τελικό θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Γαλλία ή την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία.

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, από το οποίο θα άξιζε να κρατήσουμε μόνο μία κεφαλιά του Ρονάλντο στο 44' που πέρασε λίγο άουτ, η Πορτογαλία ουσιαστικά ″καθάρισε″ το παιχμίδι μέσα σε λιγότερο από ένα πεντάλεπτο: στο 50' μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γκερέιρο έκανε τη σέντρα και ο Ρονάλντο πήδηξε... στο Θεό για να πάρει την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Χένεσεϊ για το 1-0. Και στο 53' ο Ρονάλντο και πάλι έπιασε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή, ο Νάνι με προβολή μπήκε στην πορεία της μπάλας και ξεγέλασε τον Ουαλό γκολκίπερ, κάνοντας το 2-0.

Μάλιστα, οι Πορτογάλοι είχαν καλές ευκαιρίες να πετύχουν και τρίτο γκολ στο 63', με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο που πέρασε λίγο άουτ, στο 65' με το κοντινό σουτ του Ζοάο Μάριο που πέρασε άουτ, αλλά και στο 78', όταν από το σουτ του Ντανίλο ο Χένεσεϊ έχασε την μπάλα, όμως πρόλαβε να την μαζέψει προτού περάσει τη γραμμή της εστίας.

Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η ευκαιρία που έχασε ο Ρονάλντο στο 86', όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Ουαλό τερματοφύλακα, τον απέφυγε, όμως πλάσαρε άουτ.

Από την άλλη, η Ουαλία δεν μπορούσε να κάνει φάσεις μπροστά στην εστία του Ρούι Πατρίσιο, ο οποίος πάντως κράτησε το 2-0 στη φάση του 80', όταν ο Μπέιλ έπιασε τρομερό σουτ από τα 40 μέτρα, όμως ο Πορτογάλος γκολκίπερ δεν αιφνιδιάστηκε.

Το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, κι έτσι οι Πορτογάλοι πανηγύρισαν την πρόκρισή τους σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για δεύτερη φορά στην ιστορία τους – και αυτήν τη φορά ελπίζουν να έχουν καλύτερη τύχη σε σχέση με την πρώτη φορά, το 2004, όταν είχαν ηττηθεί μέσα στο ″σπίτι″ τους από την Ελλάδα του Ότο Ρεχάγκελ, του Θοδωρή Ζαγοράκη, του Γιώργου Καραγκούνη και των άλλων ηρώων της Λισαβώνας.
NEWS.GR
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!