Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016


Στις αρχές του 20ου αιώνα τα Florida Keys ήταν προσβάσιμα με πλοίο. Όμως το 1912, η μαζική εισροή των τουριστών έθεσε το θέμα ανεύρεσης άλλου τρόπου συγκοινωνίας, ώστε να διευκολυνθούν οι χιλιάδες επισκέπτες των πανέμορφων νησιών.
Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας του τουρισμού  Henry Flagler, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την πρώτη σιδηροδρομική θαλάσσια σύνδεση με την ονομασία Overseas Railway. Δυστυχώς, το μεγαλειώδες αυτό έργο δεν έμελλε να μείνει για πολύ όρθιο. Η κατασκευή δεν άντεξε μία από τις πιο βίαιες θύελλες που χτύπησαν την περιοχή το 1935 και απλά κατέρρευσε.
Το ερώτημα ήταν πως θα κατάφερναν να ανακυκλώσουν μεγάλα κομμάτια της γέφυρας τα οποία έμειναν άθικτα από την καταστροφική μανία της φύσης.
Κάπως έτσι λοιπόν το 1938 “γεννήθηκε” ο Overseas Highway, ο οποίος συνδέει τα Florida Keys (αρχιπέλαγος 1.700 νησιών βορειοδυτικά της Florida) με την ηπειρωτική χώρα.  
Ο εντυπωσιακός αυτοκινητόδρομος έχει συνολικά μήκος 205 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει 42 γέφυρες που ενώνουν τα νησιά μεταξύ τους, ενώ για τον διασχίσει κανείς χρειάζεται περίπου 4 ώρες οδήγησης.  Για την ακρίβεια....απολαυστικής οδήγησης, μαι και η διαδρομή σου δίνει την δυνατότητα να θαυμάσεις το θαλασσινό τοπίο με τα γαλανά νερά, τους μοναδικούς υφάλους, τις λευκές παραλίες και τις ωραιότερες ανατολές και ηλιοβασιλέματα!
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!