Τετάρτη 25 Μαΐου 2016


Εργασιακή εβδομάδα δύο ημερών επιβάλλει στον δημόσιο τομέα η κυβέρνηση της Βενεζουέλας στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της σοβαρής ενεργειακής κρίσης με την οποία έχει έλθει αντιμέτωπη η χώρα.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται στο εξής μόνο τη Δευτέρα και την Τρίτη έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση, ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας.
«Δεν θα δουλεύει ο δημόσιος τομέας Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, με εξαίρεση βασικές και απαραίτητες εργασίες» ανέφερε.
Η απόφαση αφορά δύο εκατομμύρια εργαζομένους.
Η Βενεζουέλα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρή ξηρασία που έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση τη στάθμης της λίμνης που τροφοδοτεί το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της χώρας.
Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο είχε ήδη δώσει στους περισσότερους εκ των 2,8 εκατομμυρίων δημόσιων υπαλλήλων άδεια την Παρασκευή κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, τα καταστήματα έχουν κληθεί να μειώσουν τις ώρες λειτουργίες τους και να βάλουν γεννήτριες.
Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι εξετάζει να γυρίσει τους δείκτες του ρολογιού μία ώρα πίσω ώστε να μειωθεί η ζήτηση ηλεκτρικού τις απογευματινές ώρες.
Παράλληλα γίνονται διακοπές ρεύματος για τέσσερις ώρες την ημέρα, οι οποίες ωστόσο έχουν επιφέρει επιδείνωση στην σοβαρή οικονομική κρίση στης χώρας, επισημαίνει το BBC.
Η αντιπολίτευση και επιχειρηματίες ρίχνουν στην κυβέρνηση την ευθύνη για την ενεργειακή κρίση και την έλλειψη βασικών αγαθών κατηγορώντας την για οικονομική κακοδιαχείρηση.
Ο Νικολάς Μαδούρο από πλευράς του δηλώνει ότι η χώρα έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από το φαινόμενο Ελ Νίνιο και η κατάσταση θα επιστρέψει στο φυσιολογικό όταν αρχίσει ξανά να βρέχει.
«Ζητούμε διεθνή βοήθεια, τεχνική και οικονομική βοήθεια για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Διαχειριζόμαστε την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενώ περιμένουμε τις βροχές να επιστρέψουν» αναφέρει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!