Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Σε 33,2 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθεί το κόστος των εκλογών, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο δίνει διευκρινίσεις για την εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των ΟΤΑ, σε συνέχεια της συνάντησης την οποία είχε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με τη διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα την περασμένη Παρασκευή,.

"Η συγκρότηση ειδικών συνεργείων από υπαλλήλους των κεντρικών υπηρεσιών του κράτους, καθώς και των ΟΤΑ, για την αντιμετώπιση των αναγκών της εκλογικής διαδικασίας προβλέπεται από τη νομοθεσία για λόγους εξυπηρέτησης των ιδιαίτερων εκλογικών αναγκών και όχι για λόγους εισοδηματικής ενίσχυσης των υπαλλήλων.

Στο πλαίσιο αυτό, και με γνώμονα αφ’ ενός μεν τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, αφ’ ετέρου δε το γεγονός ότι οι επικείμενες εκλογές θα είναι η τρίτη κατά σειρά εκλογική διαδικασία μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να περιστείλει όσο γίνεται περισσότερο το κόστος, χωρίς βέβαια να πληγεί ούτε η εγκυρότητα των εκλογών, ούτε και τα δικαιώματα των υπαλλήλων που, αποδεδειγμένα, θα εργαστούν για την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή τους" αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

 Συγκεκριμένα:

-το κόστος των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου θα ανέλθει σε 33,2 εκατ. Ευρώ (το δημοψήφισμα είχε κοστίσει 26,7 εκατ. Ευρώ, ενώ οι εκλογές του Ιανουαρίου 51,1 εκατ. ευρώ).

-το μεγαλύτερο μέρος εξ' αυτών αφορά το κόστος για την καταβολή πάσης φύσεως αποζημιώσεων, το οποίο θα ανέλθει σε 27 εκατ. ευρώ, έναντι 43,7 εκατ. ευρώ στις εκλογές του Ιανουαρίου και 22,8 εκατ. ευρώ στο δημοψήφισμα.

Η μείωση αποτυπώνεται σε ποσοστό που φθάνει έως και το 60%, με εξαίρεση τους υπαλλήλους των ΟΤΑ, των οποίων οι αποζημιώσεις δεν θα μειωθούν περισσότερο από 15%, σημειώνει το υπουργείο
"Τέλος, ως προς τα προβλήματα που, πράγματι, έχουν ανακύψει σε σχέση με την καταβολή των αποζημιώσεων από προγενέστερες εκλογικές αναμετρήσεις, σημειώνεται ότι το Υπουργείο

Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει εξοφλήσει πλήρως τις υποχρεώσεις του και πλέον η διευθέτηση του ζητήματος αποτελεί αρμοδιότητα των οικείων Δήμων.

Βάσει όλων των παραπάνω προκύπτει με σαφήνεια ότι το Υπουργείο έχει διαχρονικά επιδείξει την ευαισθησία του έναντι των εργαζομένων των ΟΤΑ" καταλήγει η ανακοίνωση.

http://www.enikos.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!