Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015



Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της Bentayga θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης από τις 15 έως τις 27 Σεπτεμβρίου και οι παραδόσεις -για τους… βιαστικούς- θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2016. Μετά το λανσάρισμα του νέου μοντέλου θα ακολουθήσουν και οι εκδόσεις clean diesel, plug-in hybrid, καθώς και η 7θέσια εκδοχή του πράγματος, για πολυπληθείς οικογένειες!
Η Bentley Motors ανακοίνωσε, ήδη, τα πλήρη στοιχεία του νέου μοντέλου της, ενός αυτοκινήτου που συνδυάζει την απαράμιλλη πολυτέλεια με τις καταπληκτικές επιδόσεις και την καθημερινή χρηστικότητα. Προσοχή, να το ξεκαθαρίσουμε, δεν είναι, όπως και καμία Bentley, άλλωστε, ένα αυτοκίνητο για το ευρύ κοινό.
Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρίας, με το νέο W12 κινητήρα, η Bentayga είναι το πιο γρήγορο, ισχυρότερο και πολυτελές SUV στον κόσμο, υποσχόμενο οδηγική απόλαυση και εμπειρία με καινοτόμα χαρακτηριστικά  τεχνολογίας. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στο Crewe της Βρετανίας, η Bentayga έχει το καθαρόαιμο στυλ της Bentley.

Με σχεδίαση που θυμίζει γλυπτική και αποπνέει κομψότητα  ισορροπεί τέλεια τον σπορ χαρακτήρα με τη διαχρονική παρουσία. Από τους τέσσερις στρογγυλούς προβολείς LED και την μεγάλη χαρακτηριστική μάσκα μέχρι και τους ξεχωριστούς, δυναμικούς τροχούς, το DNA της Bentley είναι παντού εμφανές.

Η Bentayga μπορεί να υπερηφανεύεται, μας λένε, για το καλύτερο εσωτερικό αυτοκινήτου σε παγκόσμιο επίπεδο με το απαράμιλλο επίπεδο ακριβείας σε θέμα κατασκευής. Οι λεπτομέρειες σε μέταλλο, ξύλο και δέρμα -συμπεριλαμβανομένου του σχολαστικού φινιρίσματος σε κάθε σημείο της καμπίνας- αποτελούν την επιτομή της σύγχρονης βρετανικής πολυτέλειας.
Αυτό το επίπεδο της τελειότητας επιτυγχάνεται μόνο λόγω της εξαιρετικής δεξιοτεχνίας των ανθρώπων που εργάζονται και κατασκευάζουν το μοντέλο αυτό στο Crewe.

Ο νέος twin-turbo 6λιτρος κινητήρας W12 είναι η καρδιά της νέας Bentayga. Ο πανίσχυρος 12κύλινδρος κινητήρας συνδυάζει την αποτελεσματικότητα, την φινέτσα και τα εξαιρετικά επίπεδα ισχύος και ροπής.

Το πιο ισχυρό και γρηγορότερο SUV του κόσμου, με ισχύ 608 ίππων και ροπή 900 Nm χρειάζεται μόνο 4,1 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα, με τελική ταχύτητα τα 301 χλμ/ώρα (φυσικά, κανείς δεν θα την απολαύσει σε τέτοια επίδοση, αφού, οι διεθνείς κανονισμοί θέτουν τον «κόφτη» πολύ χαμηλότερα).
naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!