Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015



Την είσοδό του στην αγορά πραγματοποιεί ένα «έξυπνο» τηλέφωνο με Ubuntu, περίπου ενάμισι χρόνο μετά από μια ανεπιτυχή προηγούμενη αντίστοιχη προσπάθεια μέσω crowdfunding.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το Aquaris E4.5 Ubuntu edition βασίζεται σε ένα «card-like» interface, το οποίο δεν επικεντρώνεται στις εφαρμογές. Επίσης, εν αντιθέσει με την προηγούμενη προσπάθεια, η συσκευή δεν «μετατρέπεται» σε desktop όταν συνδέεται με οθόνη.
Σε πρώτη φάση η συσκευή απευθύνεται σε «early adopters», που ελπίζεται ότι θα προωθήσουν την πλατφόρμα, λειτουργώντας ως «απόστολοι». Σύμφωνα με τη βρετανική Canonical, που ανέπτυξε το λειτουργικό ελπίζεται το εγχείρημα να ακολουθήσει την πορεία που έχουν επιδείξει κινεζικές εταιρείες, όπως η Xiaomi, όσον αφορά στη στρατηγική λανσαρίσματός του.
Σε αυτήν περιλαμβάνονται «flash sales» στην Ευρώπη από την τρέχουσα εβδομάδα, κατά τις οποίες το κινητό θα πωλείται για μικρά χρονικά διαστήματα, επιτρέποντας στους κατασκευαστές να «μετρήσουν» τις δυνάμεις του.
Η συσκευή «τρέχει» εφαρμογές γραμμένες είτε σε HTML5 ή σε QML code. Ωστόσο, το σύστημα πρακτικά τις «κρύβει», επιδεικνύοντας «κάρτες» που ομαδοποιούν διάφορες κατηγορίες λειτουργιών.
Η Canonical τις αποκαλεί «Scopes»: η home screen είναι για παράδειγμα η Today Scope και περιλαμβάνει πληροφορίες «της ημέρας» όπως πρόγνωση καιρού, ειδησεογραφία, Twitter trends κ.α.
Αντίστοιχα υπάρχουν και το Music Scope, το Photos Scope, το Nearby Scope, το Apps Scope κ.α.Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει και να παραμετροποιήσει τα δικά του scopes.
naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!