Μία νεαρή κοπέλα από την Βρετανία, οπλίστηκε με τεράστια υπομονή και αφιέρωσε 450 ώρες δουλειάς ώστε να ολοκληρώσει το μεγαλύτερο puzzle παραγωγής στον κόσμο.
Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να περάσουν δυόμιση μήνες, ενώ όλο αυτό το διάστημα υπήρχε και ένας σχετικός...βαθμός δυσκολίας που έκανε τη δουλειά της πιο...ενδιαφέρουσα. Δεν είναι και λίγο να προσπαθείς να συναρμολογήσεις ένα puzzle 33.600 κομματιών έχοντας στα πόδια σου δύο σκυλιά και μία γάτα!
Το θέμα του puzzle είναι η άγρια ζωή και ο μόνος χώρος για να φιλοξενήσει το δημιούργημά της ήταν η μοκέτα του καθιστικού της. Τώρα η νεαρή Βρετανίδα σκέφτεται να δωρίσει το puzzle με τον τίτλο Wildlife αξίας περίπου 400 δολαρίων, σε κάποιο νοσοκομείο για παιδιά.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στο βιβλίο Guinness είναι καταχωρημένο το μεγαλύτερο puzzle που έχει συναρμολογηθεί στον κόσμο και αποτελείται από 551.232 κομμάτια! 'Eχει διαστάσεις 14,85x23,20 μέτρα και ολοκληρώθηκε με την βοήθεια 1.600 μαθητών του Πανεπιστημίου Οικονομικών της πόλης Ho Chi Minh στο Βιετνάμ.
Το σχέδιο ήταν ένα άνθος λωτού με έξι πέταλα, που σύμφωνα με τη μέθοδο μάθησης Mindmap συμβολίζει τις έξι περιοχές της γνώσης: ιστορία, πολιτισμός, γεωγραφία, ανθρώπινα όντα, εκπαίδευση και πολιτισμός.
Οι μαθητές χρειάστηκαν 17 ώρες για να ξεχωρίσουν και να ενώσουν τα 3.132 τμήματα του puzzle, με 176 κομμάτια το καθένα, ώστε να μπορέσουν να το ολοκληρώσουν.
Μία αντίστοιχη δημιουργική απασχόληση έγινε από τους μαθητές των σχολείων της Λευκωσίας, στην προσπάθειά τους να αναδείξουν εικαστικά την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου.
Με θέμα «Η Κύπρος και η Ευρώπη μέσα από τα μάτια των παιδιών», επιχείρησαν να ενώσουν τις ζωγραφιές τους και να κατασκευάσουν το μεγαλύτερο puzzle στον κόσμο, καταλαμβάνοντας μία θέση στο βιβλίο Guinness.
Σε κάθε σχολείο που παρέλαβε το αντίστοιχο κομμάτι του puzzle, τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κλήθηκαν να ζωγραφίσουν στο μάθημα των Εικαστικών Τεχνών, εικόνες σχετικά με τις ιστορικές εποχές της Κύπρου, με τη μυθολογία, τη θρησκεία, τα ήθη και έθιμα, την πολιτιστική κληρονομιά και τις σχέσεις με την Ευρώπη.
echoes.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου