Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε για δεύτερη διαδοχική χρονιά (και τρίτη συνολικά) τη Χρυσή Μπάλα της FIFA, αφήνοντας πίσω του τον Λιονέλ Μέσι και τον Μάνουελ Νόιερ.

Μάλιστα, η νίκη του Ρονάλντο ήταν συντριπτική, καθώς συγκέντρωσε το 37,66% των ψήφων, έναντι 15,76% του Λιονέλ Μέσι και 15,72% του Μάνουελ Νόιερ.

“Ήταν μία φανταστική χρονιά. Θα ήθελα να συνεχίσω τη δουλειά που έχω κάνει μέχρι τώρα. Θέλω να προσπαθήσω να βελτιώνομαι, να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα που περνά. Ποτέ δε σκέφτηκα ότι θα κέρδιζα αυτό το τρόπαιο τρεις φορές. Θέλω να γίνω ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών”, δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο του ο Πορτογάλος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Καλύτερος προπονητής της χρονιάς ψηφίστηκε ο τεχνικός της Εθνικής Γερμανίας Γιόακιμ Λεβ, με ποσοστό 36,23% των ψήφων, έναντι 22,06% του Κάρλο Αντσελότι και 19,02% του Ντιέγκο Σιμεόνε, ενώ ως καλύτερο γκολ της χρονιάς ψηφίστηκε αυτό του Χάμες Ροντρίγκες στο παιχνίδι του Μουντιάλ ανάμεσα στην Κολομβία και την Ουρουγουάη, με ποσοστό 42%, αφήνοντας πίσω του τα γκολ της Στεφανί Ρος (33%) και του Ρόμπιν φαν Πέρσι (11%).

Επίσης, η FIFA ανακοίνωσε την καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς, με βάση τις προτιμήσεις περισσότερων από 50.000 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών από όλο τον κόσμο.

Στην... ονειρεμένη ενδεκάδα της FIFA, τερματοφύλακας είναι (ποιος άλλος;) ο Μάνουελ Νόιερ της Μπάγερν Μονάχου, ενώ την αμυντική τετράδα απαρτίζουν οι Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Τιάγο Σίλβα (Παρί Σεν Ζερμέν), Νταβίντ Λουίς (Παρί Σεν Ζερμέν) και Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν Μονάχου).

Στο κέντρο παρατάσσονται οι Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Τόνι Κρόος (Ρεάλ Μαδρίτης) και Άνχελ Ντι Μαρία (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Όσο για την τριάδα της επίθεσης, αυτή είναι μάλλον αναμενόμενη: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) και Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν Μονάχου).
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!