Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Μετά την επιτυχημένη πορεία των πρώτων μηνών του «The Day is my Enemy» (βγήκε τον Μάρτιο του 2015), οι Prodigy επανακυκλοφορούν την πιο πρόσφατη δουλειά τους, σε μία πολυτελή έκδοση, η οποία θα περιέχει και ένα bootleg remix που δημιουργήθηκε από φανς του βρετανικού συγκροτήματος στο youtube. Το νέο τους άλμπουμ (έκτο της καριέρας τους), όπως οι ίδιοι λένε είναι μια απάντηση «στις αηδίες των Djs» και περιέχει τραγούδια όπως τα «Beyond the Death Ray», «Nasty Nasty», «Wild FRontier», «Roκ-weiler», καθώς και τη συνεργασία τους με τους Sleaford Mods στο «Ibiza».

Το The Day is my Enemy ηχογραφήθηκε στο διάστημα έξι χρόνων που μεσολάβησαν από το προηγούμενο άλμπουμ του συγκροτήματος, το «Invaders Must Die» (2009), και πρόκειται για την πρώτη φορά όπου ο Maxim Reality και ο Keith Flint συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία στιχογραφίας. Ο τίτλος του άλμπουμ είναι αναφορά στο τραγούδι του Cole Porter «All through the Night», και συγκεκριμένα στο στίχο «The day is my enemy, the night my friend».
Αυτή η δουλειά του ανατρεπτικού βρετανικού συγκροτήματος από το Έσεξ είναι μια σύνθεση «καθαρής βίαιης ενέργειας», όπως λέει σε συνέντευξη του ο ιδρυτής τους Liam Howlett στο Q Magazine. Στην ίδια συνέντευξη τονίζει πως «η χορευτική μουσική όλων των ειδών έχει πλέον καθοριστεί πλήρως από μια και μόνο φόρμουλα: “Εδώ είναι τα ντραμς σου, εδώ το κενό που πρέπει να γεμίσεις: όλες αυτές οι αηδίες των Djs.” Αντίθετα, αυτή η δουλειά είναι τελείως οργανική».

Η νέα deluxe εκδοχή του άλμπουμ κυκλοφόρησε ήδη και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια νέα εκτέλεση του ομότιτλου «The Day is my Enemy», remixes σε ήδη υπάρχοντα τραγούδια από τους Jaguar Skills, Zinc and South Central, καθώς και τη μίξη που προέκυψε από έναν φαν του συγκροτήματος στο διαδίκτυο όταν ένωσε το «Stand Up» των Prodigy με το «Shut 'Em Up» των Public Enemy.

Το συγκρότημα αυτές τις μέρες κάνει περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλην την Ευρώπη με αφορμή τη νέα τους δουλειά.

http://www.thestival.gr

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!