Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015


Στην τιμή ρεκόρ των 48,4 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ) πουλήθηκε το Blue Moon Diamond, ένα σπάνιο διαμάντι που ξεχωρίζει για το γαλάζιο του χρώμα, σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στη Γενεύη, την Τετάρτη.
Βάρους 12,03 καρατίων και σε σχήμα «μαξιλαριού», ο πολύτιμος λίθος διαθέτει το πιο φανταχτερό και ελκυστικό χρώμα για μπλε διαμάντι, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.
Πριν την πώλησή του, η αξία του διαμαντιού, το οποίο μπορεί να φορεθεί και ως δαχτυλίδι, υπολογιζόταν μεταξύ 35 και 55 εκατομμυρίων δολαρίων.
Όσο για τον αγοραστή, κατάγεται από το Χονγκ Κονγκ και μετονόμασε το πολύτιμο λίθο σε «Blue Moon of Josephine», όπως ανέφερε ο πρόεδρος του τμήματος κοσμημάτων του οίκου Sotheby’s, Ντέιβιντ Μπένετ.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι πρόκειται για τιμή ρεκόρ για κάθε είδους πολύτιμο λίθο, αλλά και ότι για πρώτη φορά κάποιος πληρώνει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια δολάρια ανά καράτι.
Η σπάνια μπλε πέτρα ανακαλύφθηκε στο ορυχείο Cullinan της Νότιας Αφρικής τον Ιανουάριο του 2014.
Σε δημοπρασία του οίκου Christie's την Τρίτη, ένα μεγάλο διαμάντι σπάνιας ροζ απόχρωσης πωλήθηκε αντί περίπου 28,5 εκατομμυρίων δολαρίων (26,5 εκατ. ευρώ), ποσό ρεκόρ για ροζ διαμάντι.
Σύμφωνα με το Reuters, δεν αποκλείεται πίσω από τα δύο διαμάντια να κρύβεται ο ίδιος αγοραστής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!