Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015


Σε αναβάθμιση του Google Maps, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί και χωρίς σύνδεση στο Ίντερνετ, προχώρησε η Google.
Όπως επισημαίνεται σε ανάρτηση στο επίσημο blog της εταιρείας, περίπου το 60% του κόσμου είναι χωρίς Ίντερνετ σήμερα, και ακόμα και εκεί που υπάρχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, μπορεί να είναι προβληματική. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνεται, το Google Maps «κάνει βήματα για να βοηθήσει ανθρώπους ανά τον κόσμο να βρίσκουν οδηγίες σχετικά με το πώς να φτάνουν εκεί που πηγαίνουν, ακόμα και όταν δεν έχουν σύνδεση στο Ίντερνετ.
Στην ουσία, ο χρήστης αποκτά τη δυνατότητα να «κατεβάσει» μια περιοχή του κόσμου στο τηλέφωνό του, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα μείνει χωρίς σύνδεση το Google Maps να λειτουργεί απρόσκοπτα. Ο χρήστης μπορεί να λάβει οδηγίες προς συγκεκριμένους προορισμούς, χρήσιμες πληροφορίες για διάφορα μέρη, ώρες λειτουργίας, στοιχεία επικοινωνίας, εντυπώσεις άλλων χρηστών κλπ.
Η χρήση αυτής της λειτουργίας είναι εύκολη, μέσω της αναζήτησης μιας πόλης, επαρχίας ή χώρας, και του πατήματος του «Download», ή μέσω της εισόδου στο «Offline Areas» στο μενού του Google Maps και του πατήματος του «+». Με το που κατεβεί, το Google Maps πάει αυτόματα σε offline mode με το που αναγνωρίζει ότι βρίσκεται σε τοποθεσία με προβληματική σύνδεση ή καθόλου σύνδεση. Όταν βρεθεί σύνδεση, συνδέετα κανονικά online, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης πρόσβαση στο Maps, περιλαμβανομένων «ζωντανών» δεδομένων για τη διαδρομή. Όπως υπογραμμίζεται, «κατεβαίνουν» περιοχές στη συσκευή μόνο όταν υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση Wi-Fi, έτσι ώστε να αποφεύγονται μεγάλες χρεώσεις δεδομένων.
Σύμφωνα με τη Google, το «κατέβασμα» μια περιοχής όπως το ευρύτερο Λονδίνο απαιτεί 380 ΜΒ, ενώ η περιοχή του Σαν Φρανσίσκο 200 ΜΒ. Σχετικό update αναμένεται σύντομα για συσκευές iOS.
Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για την πρώτη υπηρεσία που παρέχει τέτοια δυνατότητα, καθώς το Here Maps (πρώην Nokia Maps) παρείχε αντίστοιχη λειτουργία κατεβάσματος χαρτών περιοχών και αναζήτησης στο εσωτερικό τους.
naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!