Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015


Συνδυάζει βουνό, θάλασσα, κουλτούρα, πολλά αξιοθέατα και βρίσκεται “κρυμμένη” σε μια γωνία της Μεσογείου.
Στις μαγευτικές ακτές του Μαυροβουνίου, το φιόρδ του Kotor με την ομώνυμη μεσαιωνική πόλη αποτελεί πραγματικά “τροφή” για το βλέμμα!
Με πληθυσμό που αγγίζει περίπου τους 15.000 κατοίκους, η ιστορία της πόλης αυτής μας γυρίζει πίσω στα χρόνια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Πρόκειται για τη διασημότερη ίσως πόλη του Μαυροβουνίου την οποία αποκαλούν και “Νύμφη της Αδριατικής”, με απότομες δαντελωτές ακτές που καταλήγουν σε πεντακάθαρα γαλάζια νερά, μεσαιωνικά τείχη και ενετικά παλάτια.
Η παλιά πόλη του Kotor είναι ένας τριγωνικός παραμυθένιος οικισμός γεμάτος καλντερίμια, πέτρινες εκκλησίες, παλάτια, παραδοσιακά ταβερνάκια, κουκλίστικα cafe, ανοιχτές αγορές και πλατείες με μεσαιωνικά μνημεία. Φυσικά υπάρχουν και ιστορικά κτίσματα τα οποία στεγάζουν γραφεία, μέγαρα, αλλά και σπίτια απλών ανθρώπων που εξακολουθούν να κατοικούν εκεί.
Την παλιά πόλη περιβάλλουν εντυπωσιακά, δαιδαλώδη τείχη και η είσοδος σε αυτήν γίνεται από τρεις πύλες: την κεντρική Πύλη της Θάλασσας, τη βόρεια Πύλη του Ποταμού και τη νότια Πύλη Gurdic.Τα τείχη τα βράδια φωτίζονται δίνοντας έναν παραμυθένιο αέρα στην πόλη.
Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO και αναπτύσσεται συνεχώς τουριστικά προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο, πολλοί από τους οποίους καταφθάνουν με κρουαζιερόπλοια.
Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το Kotor γεμίζει ασφυκτικά από κόσμο και ίσως η καλύτερη εποχή για να απολαύσει κάποιος τη μαγεία του είναι αρχές καλοκαιριού και φθινοπώρου.
echoes.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!