Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Η Apple έχει δημιουργήσει ένα τόσο ισχυρό brand με τα iPhone, που καταφέρνει να πουλά εκατομμύρια συσκευές ανά τον κόσμο σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Πέρσι έσπασε κάθε ρεκόρ με τα iPhone 6, και φαίνεται ότι ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο φέτος με τα iPhone 6s. Ωστόσο το «επίτευγμα» της Apple δεν τους εντυπωσιάζει όλους.

Το όνομα του 86χρονου, Marty Cooper μπορεί να μην σας λέει πολλά, αλλά χάρη σε αυτόν έχουμε στα χέρια μας σήμερα τα smartphones, καθώς θεωρείται ο πατέρας του κινητού. Παρουσίασε το πρώτο κινητό τηλέφωνο το 1973 και εργάστηκε για την Motorola. Ποια είναι όμως η άποψή του για την σημερινή τεχνολογία και τις συσκευές που μας απασχολούν σε καθημερινή βάση;

Όπως αναφέρει το tecgblog.gr ερωτώμενος για το νέο iPhone 6s, o Cooper απάντησε απλά ότι το βρίσκει βαρετό. «Πασχίζουν σε κάθε νέα έκδοση να βάλουν κάτι ενδιαφέρον. Είναι λίγο πιο μεγάλο, έχει περισσότερα pixels, περισσότερα MHz, κάτι που δεν ενδιαφέρει τους χρήστες. Θεωρώ ότι το μέλλον είναι το software. Πρέπει να βρουν τρόπο να κάνουν το κινητό ουσιαστικό».

Ο ίδιος θεωρεί ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, σε φάση παιχνιδιού. «Ακόμη και αν δεν μπορείτε να κυκλοφορήσετε χωρίς κινητό, δεν έχει ουσιαστικές υπηρεσίες, αλλά περισσότερο για ευκολία». Λέγοντας ουσιαστικές υπηρεσίες, ο Cooper εννοεί εκείνες που θα ήταν τόσο απαραίτητες που δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτές. Για παράδειγμα ένα gadget που σε προειδοποιεί ότι θα πάθεις καρδιακή προσβολή, είναι ουσιαστικό και θεωρεί ότι προς τα εκεί πηγαίνουν τα smartphones.

Παράλληλα, ο Cooper θεωρεί ότι το Virtual reality είναι το μέλλον και κινείται με πιο γρήγορους ρυθμούς από ότι τα smartphones.

http://www.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!