Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015


H Siri όπως και άλλες υπηρεσίες ψηφιακής βοήθειας μπορούν να αποσπάσουν σημαντικά την προσοχή των ανθρώπων για αρκετά δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια οδήγησης, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την AAA Foundation for Traffic Safety.

Η Siri άγγιξε σε σκορ το 3.4 από τα 5, ενώ όπως θα παρατηρήσετε στον παρακάτω πίνακα, η Siri μπορεί να αποσπάσει την προσοχή τον οδηγών, σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με το Google Now, το οποίο άγγιξε σε σκορ τα 3 από τα 5.

Από την άλλη βλέπουμε πως σε σύγκριση με την ψηφιακή βοηθό της Microsoft, Cortana, η Siri έχει σημαντική διαφορά στη βαθμολογία, καθώς η Cortana άγγιξε τα 3.8 σε βαθμολογία.

Τα ποσοστά της ΑΑΑ που δείχνουν το μέγεθος με το οποίο αποσπάται ένας οδηγός, συμπεριλαμβάνουν και κάποια αυτοκίνητα, ξεκινώντας από εκείνο που αποσπά λιγότερο την προσοχή και είναι το Chevy Equinox με βαθμολογία 2.4 ενώ το Mazda 6 έχει λάβει μια βαθμολογία στα 4.6, το οποίο είναι κοντά στο ανώτατο όριο το οποίο δείχνει κατά πόσο αποσπάται η προσοχή ενός οδηγού.

H έρευνα από την ΑΑΑ έδειξε πως η προσοχή του οδηγού μπορεί να αποσπάται μέχρι και 27 δευτερόλεπτα ακόμη και μετά τη χρήση hands-free ή συστημάτων που ενεργοποιούνται αυτόματα με τη φωνή.

Στην έρευνα δεν περιλαμβάνεται η χρήστη του CarPlay ή του Android Auto.

Τα τελευταία χρόνια, η AAA Foundation for Traffic Safety έχει κάνει και ανακοινώσει αρκετές έρευνες, στις οποίες έδειξε, παράλληλα, πως η Siri είναι αρκετά πολύπλοκη σε σχέση με άλλες ψηφιακές βοηθούς.

Πηγή: appleworldhellas.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!