Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015


Μία νέα εκδοχή της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Facebook  αναμένεται να κυκλοφορήσει η Royal Bank of Scotland και θα απευθύνεται αρχικά στους τραπεζίτες.
Πρόκειται για το Facebook at Work, μια εσωτερική επιχειρηματική έκδοση της ιστοσελίδας και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους 100,000 υπαλλήλους της τράπεζας ανεξαιρέτως, από τον διευθύνοντα σύμβουλο Ross McEwan μέχρι και τον υπάλληλο σε κάποιο παράρτημα της τράπεζας.
Στόχος της εν λόγω κίνησης είναι αφενός να συσφιχτούν οι σχέσεις μεταξύ των υπαλλήλων της εταιρίας πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά μέσω μιας εφαρμογής, και αφετέρου, και σαν αποτέλεσμα του πρώτου, να αυξηθεί η παραγωγικότητα.
Παράλληλα η εταιρία εξετάζει τρόπους να μπορούν και οι πελάτες της να επικοινωνούν με το προσωπικό μέσω Facebook.
Η trial εκδοχή της εφαρμογής διατίθεται δωρεάν, αργότερα ωστόσο, η Facebook σκοπεύει να χρεώσει την τράπεζα για επιπλέον χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα για τα Microsoft Office 365.
Η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου επεκτείνει τις δραστηριότητές της προκειμένου να συναγωνιστεί αντίπαλες πλατφόρμες όπως εκείνη της Microsoft ή start ups όπως η Slack.
Δεδομένης της δημοτικότητας της σελίδας της, η Facebook ευελπιστεί πως και αυτή η υπηρεσία θα έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό.
Σαφώς όλα τα στοιχεία των υπαλλήλων θα βρίσκονται στον απόλυτο έλεγχο του κάθε υπαλλήλου και δεν θα χρησιμοποιούνται για διαφημιστικούς σκοπούς.
Το  Facebook at Work άρχισε να χρησιμοποιείται από τους τραπεζίτες της RBS περί τα μέσα του Ιουλίου και έκτοτε έχει παρατηρηθεί ότι η συνεργασία μεταξύ των υπαλλήλων έχει βελτιωθεί δραματικά.
Μέχρι στιγμής ωστόσο οι σελίδες βασίζονται στους προσωπικούς λογαριασμούς του κάθε υπαλλήλου, κάτι που όμως αναμένεται να σταματήσει για να μην είναι προσβάσιμες οι προσωπικές πληροφορίες του κάθε υπαλλήλου από όλους τους συναδέλφους του.
Μέχρι το τέλους του Μαρτίου 30,000 υπάλληλοι θα έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή ενώ όλοι οι υπάλληλοι της τράπεζας θα τη χρησιμοποιούν μέχρι και το τέλος του 2016.
Προς το παρόν η εν λόγω υπηρεσία διατίθεται αποκλειστικά για τους τραπεζίτες της RBS ωστόσο δεν αποκλείεται να το δούμε σύντομα και στη χώρα μας.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!