Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

microsoft vr cardboard
H Microsoft δείχνει να θέλει να ανταγωνιστεί τo Google Cardboard με τη δημιουργία ενός virtual reality κράνος που θα δέχεται Windows Phones. 
To κράνος της Microsoft θα είναι ένα do it yourself αξεσουάρ για τα Windows Phones, το οποίο αναμένεται να δοκιμαστεί πρώτη φορά στις 17 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο ενός Hackathon event στη Μόσχα. Σε ένα site της Microsoft είχε δημοσιευτεί μία εικόνα του κράνους, αλλά άμεσα κατέβηκαν οι εικόνες από το site. Όπως συμβαίνει και στο Google Cardboard, πρόκειται για ένα κιτ virtual reality, το οποίο χρησιμοποιεί το Windows Phone ως οθόνη.
Η λογική του κράνους είναι do it yourself, με σκοπό να είναι προσιτό σε τιμή και εύκολο στην χρήση. Δεν έχει, δηλαδή, καμία σχέση με το Microsoft HoloLens, το οποίο αποτελεί μία εφαρμογή ενισχυμένης και όχι δυνητικής πραγματικότητας, προβάλλοντας εικόνες στο φυσικό περιβάλλον. Το νέο κράνος της Microsoft εκτιμάται ότι θα αποκόπτει τον χρήστη από το φυσικό περιβάλλον.
Δεν έχει γίνει κανένα άλλο επίσημο σχόλιο από την Microsoft αναφορικά με τα σχέδιά της για το εν λόγω αξεσουάρ, ενώ αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τη δυνητική πραγματικότητα. Είναι γεγονός, πάντως, ότι αρχίζει να σχηματίζεται ανταγωνισμός γύρω από το πεδίο του virtual reality, από τον οποίο η Microsoft δεν θέλει να λείψει.
pestaola.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!