Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ακριβότερες και οι φθηνότερες πόλεις για να ζει κανείς
Το Λονδίνο είναι η πέμπτη ακριβότερη πόλη για να ζήσει κανείς σε ολόκληρο τον κόσμο ωστόσο οι μισθοί δε συμβαδίζουν με τις απολαβές που λαμβάνουν οι πολίτες σε άλλες μητροπόλεις, κατέδειξε έκθεση που συνέταξε η ελβετική τράπεζα UBS.
Η βρετανική πρωτεύουσα κατατάσσεται πίσω από την Ζυρίχη, τη Γενεύη, τη Νέα Υόρκη και το Όσλο αναφορικά με το κόστος ζωής, περιλαμβανομένων των τιμών των ενοικίων, αλλά βρίσκεται στην 13η θέση της κατάταξης σε σχέση με τους μισθούς.
Μολονότι το κόστος διαβίωσης είναι χαμηλότερο στο Σίδνεϊ, στην Κοπεγχάγη και στο Σικάγο, οι πολίτες των χωρών αυτών κερδίζουν περισσότερα σε σύγκριση με τους Λονδρέζους. Ένας κάτοικος του Λονδίνου πρέπει να εργαστεί 41,2 ώρες προκειμένου να καταφέρει να αγοράσει ένα iPhone, το διπλάσιο χρόνο σε σύγκριση με έναν πολίτη της Ζυρίχης που χρειάζεται μόλις 20,6 ώρες, προστίθεται.
Εντούτοις η βρετανική πρωτεύουσα αποτελεί μία από τις φθηνότερες πόλεις για να αγοράσει κανείς ένα κιλό ψωμί, όπου οι Λονδρέζοι πρέπει να εργαστούν για μόλις 6 λεπτά για να αγοράσουν το βασικό στη διατροφή τρόφιμο, το μισό χρόνο που θα χρειαστεί ένας Νεοϋορκέζος.
«Η Ζυρίχη και η Γενεύη έχουν ανέλθει στην κορυφή της κατάταξης, οι πόλεις της Ευρωζώνης έχουν κατακρημνιστεί» επισημαίνεται στην έκθεση και προστίθεται ότι η κρίση στην Ουκρανία έχει οδηγήσει το Κίεβο στις τελευταίες θέσεις των κατατάξεων που καταγράφουν τις τιμές και τους μισθούς.
Μεταξύ των φθηνότερων πόλεων για να ζει κανείς στον κόσμο είναι η Σόφια στη Βουλγαρία, το Βουκουρέστι στη Ρουμανία και το Νέο Δελχί και η Βομβάη στην Ινδία, όπου οι μισθοί είναι επίσης μεταξύ των χαμηλότερων στις 71 χώρες που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!