Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Μηδενική ανοχή έναντι της παράνομης στάθμευσης, της άσκησης παρεμπορίου και της κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων, ζητά εισαγγελέας με έγγραφη παραγγελία του ενόψει της επαναλειτουργίας -από την ερχόμενη Δευτέρα- της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας, τον διευθυντή της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, τους διοικητές του Α' Τμήματος Τροχαίας και των Αστυνομικών Τμημάτων Πλατείας Δημοκρατίας και Λευκού Πύργου, ο εποπτεύων εισαγγελέας στο έργο των προανακριτικών καθηκόντων της Δημοτικής Αστυνομίας, εισαγγελέας πλημμελειοδικών Λάμπρος Τσόγκας, τονίζει -μεταξύ άλλων- στο έγγραφό του ότι είναι επιβεβλημένο να τηρηθούν οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα (Π.Κ.) και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) με την «χωρίς εξαίρεση και συνεχή βεβαίωση παραβάσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ο εισαγγελέας παρατηρεί ότι «η εμπειρική παρατήρηση των συνθηκών κυκλοφορίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οδηγεί στο συμπέρασμα της συνεχούς παραβίασης των κανόνων δημόσιας τάξης στην κυκλοφορία των οχημάτων, στην άσκηση του εμπορίου και στην ελεύθερη χρήση των κοινόχρηστων χώρων (πλατειών, πεζοδρομίων)».

«Τούτο διότι οδηγοί οχημάτων (σε πολλές περιπτώσεις και επαγγελματικών, όπως ταξί και δημόσιας χρήσης φορτηγών) καταλαμβάνουν λωρίδες δημόσιων δρόμων (π.χ. Τσιμισκή, Δωδεκανήσου, Μητροπόλεως, Λεωφ. Νίκης κ.ά.) και μάλιστα και τις λωρίδες κίνησης των λεωφορείων, δημιουργώντας συνθήκες ανωμαλίας και έτσι κινδύνους ατυχημάτων».

Υπό τις παραπάνω συνθήκες επισημαίνει τα εξής:

- Να τηρηθούν οι διατάξεις του Π.Κ. και του Κ.Ο.Κ. με την χωρίς εξαίρεση και συνεχή βεβαίωση παραβάσεων (…) αδιακρίτως σε οδηγούς οχημάτων ιδιωτικής χρήσης και επαγγελματικών. Όπως αναφέρεται, επιπλέον, «είναι αυτονόητο ότι η αποκατάσταση της τάξης δεν νοείται με την ανάπτυξη διαλεκτικής με εκείνους που την παραβιάζουν».

- Να συνδράμουν καθημερινά τα όργανα του Α' Τμήματος Τροχαίας Θεσσαλονίκης τη Δημοτική Αστυνομία και ιδιαίτερα στο θέμα της κατάληψης δρόμων από οδηγούς ταξί και φορτηγών

- Να είναι διαθέσιμοι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, ώστε όταν δημοτικοί αστυνομικοί αντιμετωπίζουν φαινόμενα απειλών και σωματικής βίας από τους παραβάτες, να συλλαμβάνονται οι «θερμόαιμοι» από την Άμεση Δράση με την αυτόφωρη διαδικασία (αντίσταση, απείθεια κ.ά.) και να ενημερώνεται ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης.

- Να υπάρξει συντονισμός δράσεων της Δημοτικής Αστυνομίας με τα οικεία ΑΤ για την πάταξη του παρεμπορίου και της κατάληψης πεζοδρομίων και πλατειών από τραπεζοκαθίσματα. Και εδώ να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για περιπτώσεις επιθετικής συμπεριφοράς από παραβάτες.

http://www.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!