Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015


Με ψυχή και πάθος, ο Ολυμπιακός έκανε το θαύμα και επιβλήθηκε στο «Emirates» της Άρσεναλ με 3-2 παίρνοντας μια σπουδαία νίκη που τον βάζει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης.

Η χθεσινή τεράστια νίκη των ερυθρόλευκων, όχι μόνο τους ανέβασε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά τους έδωσε και μεγάλη ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια, με τον τρόπο που αυτή ήρθε.



Η ελληνική ομάδα δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ, αλλά αντιθέτως κατάφερε να αντιδράσει υποδειγματικά, κάθε φορά που οι Άγγλοι έφερναν το παιχνίδι στα ίσια.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Πάρντο στο 33ο λεπτό, πέρασαν και πάλι μπροστά (2-1) με αυτογκόλ του Οσπίνα στο 40ο μετά από κόρνερ του Φορτούνη, ενώ στο 66ο λεπτό ο Φινμπόγκασον έκανε το 3-2!



Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας σε 13 αναμετρήσεις επί αγγλικού εδάφους, πετυχαίνοντας μάλιστα 3 γκολ, όσα δηλαδή είχε πετύχει συνολικά στις προηγούμενες 12 επισκέψεις τους στο νησί.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους ερυθρόλευκους δεν ήταν άλλος από τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο γκολ με κόρνερ, ενώ και πάλι με εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ λίγο αργότερα κατάφερε να ξεγελάσει τον Οσπίνα, στέλνοντας την μπάλα απ' ευθείας εντός της εστίας.



«Είναι μία από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Κάναμε καλό παιχνίδι ειδικά στο πρώτο μέρος. Είμαστε χαρούμενοι, συνεχίζουμε, δεν τελείωσε τίποτα. Με αυτό το διπλό κοιτάμε την δεύτερη θέση», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Έλληνας διεθνής.

Τα εύσημα, πάντως, θα πρέπει να δοθούν και στον προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος έστησε μαεστρικά την ομάδα του στο γήπεδο, έχοντας μελετήσει καλά τον αντίπαλο.

Ο Μάρκο Σίλβα, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, έκανε λόγο για ιστορική νίκη του Ολυμπιακού και μία από τις πιο μεγάλες της καριέρας του.

Η βαθμολογία:
1. Μπάγερν 6 (8-0)
2. Ολυμπιακός 3 (3-5)
3. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 3 (2-6)
4. Άρσεναλ 0 (3-5)

Ακούστε πως περιέγραψε ο Παύλος Παπαδημητρίου από το Λονδίνο στον «αέρα» του REAL FM τα τρία γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ!
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!