Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015


Τα αποκαλυπτήρια του επερχόμενου λειτουργικού της συστήματος iOS 9 έκανε εχθές, Δευτέρα, η Apple κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Worldwide Developers Conference 2015 (WWDC).

Η νέα έκδοση του λειτουργικού θα περιλαμβάνει σημαντικές αναβαθμίσεις για τη φωνητική υπηρεσία Siri, λειτουργία για εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και νέους Χάρτες.

Το iOS 9 αφορά στη βελτίωση της συνολικής απόδοσης και της χρηστικότητας του λειτουργικού, δήλωσε ο Κρεγκ Φεντερίγκι, ανώτερο στέλεχος της Apple. «Θέλαμε να ανυψώσουμε τα θεμέλια της πλατφόρμας, όπως να βελτιώσουμε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τη συνολική απόδοση», δήλωσε ο ίδιος.
Κατά τη διάρκεια της WWDC η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τη νέα, αναβαθμισμένη έκδοση της φωνητικής υπηρεσίας Siri, η οποία όπως υποστηρίζει η Apple, είναι βελτιωμένη από θέμα ακρίβειας κατά 40%. Σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί με το Cortana και το Google Now, το Siri θα είναι σε θέση να ανταποκρίνεται σε ερωτήματα που εκφωνούνται από τον χρήστη με φυσικό τρόπο, ενώ θα ενσωματώνει τεχνολογία «αναπτυγμένης ευφυΐας».

Για παράδειγμα, θα παρουσιάζει στην οθόνη της φορητής συσκευής ποιο τραγούδι παίζει εάν έχει αντιληφθεί ότι ο χρήστης έχει πάει για τρέξιμο και θέλει να ακούσει μουσική.

Επίσης, εάν κάποιος καλεί από άγνωστο αριθμό, το Siri θα προτείνει τους πιθανούς καλούντες, εμφανίζοντας στην οθόνη παρόμοιους αριθμούς. Επιπλέον, θα προτείνει κατά τη διάρκεια της ημέρας εφαρμογές που έχουν την τάση να χρησιμοποιούν συχνά οι χρήστες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, με το επερχόμενο iOS 9 θα γίνει διαθέσιμη και η νέα εφαρμογή Χάρτες, η οποία θα περιλαμβάνει λειτουργία εμφάνισης των διαδρομών των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία, πλοία, μετρό και τρένα.

Το νέο iOS της Apple για iPhones και iPads αναμένεται να γίνει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!