Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015


Σε κορυφαίο ευρωπαϊκό προορισμό για οικογενειακές διακοπές ανάγεται η Χαλκιδική από τον Guardian, που την τοποθετεί στην κορυφή της λίστας με τους 10 τοπ προορισμούς (pics)
Επειδή όταν είσαι μόνος χωρίς παιδιά, γατιά και σκυλιά είναι πιο εύκολο να αποκοπείς και να βρεις το ιδανικό μέρος για τις διακοπές, ακολουθούν οι προτάσεις που διευκολύνουν την επιλογή του προορισμού των οικογενειακών διακοπών. Στη δεκάδα πρώτος αγαπημένος τουριστικός προορισμός των ξένων επισκεπτών είναι η Χαλκιδική και ακολουθούν η Τοσκάνη και το Domes της Ισπανίας.
Οι παραλίες της Χαλκιδικής, Ελλάδα
pic1
Σε μια από τις καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής βρίσκεται ένα από τα “ωραιότερα οργανωμένα κάμπινγκ της Ευρώπης” που είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Στο συγκρότημα τα παιδιά μπορούν να επιδοθούν σε αμέτρητες δραστηριότητες και οι μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν τις γευστικές προτάσεις της περιοχής αλλά και την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου.
Η μαγευτική Τοσκάνη, Ιταλία
pic2
Η Τοσκάνη αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, η βίλα του 18ου αιώνα Fattoria Santa Vittoria είναι ίσως ο καλύτερος προορισμός για οικογενειακές διακοπές, γιατί εκτός από αμέτρητες δραστηριότητες για τα παιδιά, υπάρχουν και αμέτρητες για τους γονείς.
Ο “άλλος κόσμος” στο Domes, Ισπανία
pic3
Ο καλύτερος ισπανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές βρίσκεται στο Otro Mundo (έναν άλλο κόσμο). Η ειδυλλιακή τοποθεσία το έχει κατατάξει σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης από το 1960, από τότε αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό δεκάδων χιλιάδων οικογενειών καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Καλύβες στη Νότια Γαλλία
pic4
Τα μαγευτικά τοπία της νότιας Γαλλίας την έχουν κάνει δικαίως μια από τις πιο αγαπημένες τουριστικές περιοχές του κόσμου για μικρούς και μεγάλους. Οι καλύβες που μοιάζουν βγαλμένες από άλλη εποχή προσφέρουν στους επισκέπτες μια ιδιαίτερη επαφή με το φυσικό τοπίο και τους ταξιδεύουν σε άλλη εποχή.
Αγροτικές διακοπές στην Αυστρία
pic5
Επειδή τα απιδιά λατρεύουν τις δραστηριότητες εκτός σπιτιού, αλλά και τα ζώα η Αυστρία έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Εκεί κάθε οικογένεια μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη χώρα “ιδιοκτήτρια” μιας μίνι φάρμας και να επιδοθεί σε δραστηριότητες που της είναι άγνωστες.
Τα μικρά σπίτια στη Γαλλία
pic6
Τα μικρά σπίτια στο Prairie της Γαλλίας αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για οικογενειακές διακοπές. Τα μικρά εξοχικά σπίτια κάνουν τη παραμονή των επισκεπτών μοναδική, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.
Οι χίπις στο Algarve της Πορτογαλίας
pic7
Πρόκειται για ένα εναλλακτικό οργανωμένο κάμπινγκ, φιλικό προς το περιβάλλον, που παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν έναν πιο χίπικο τρόπο ζωής. Εκεί κάθε οικογένεια έχει το δικό της κήπο με λαχανικά και φροντίζει ότι καταναλώνει να προέρχεται από τη Γη, αλλά και τη φύση. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι μπορούν να επιδοθούν σε διάφορες δραστηριότητες προκειμένου να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.
Ο γύρος της Γαλλίας και της Ισπανίας
pic8
Αν αγαπάτε τα μακρινά ταξίδια, που σας παρέχουν τη δυνατότητα να επισκεφθείτε διάφορους προορισμούς, χωρίς περιορισμούς τότε μπορείτε να νοικιάσετε ένα μίνι βαν και να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα. Με αυτά τα βαν οι τουρίστες μπορούν να γυρίσουν τη Γαλλία και την Ισπανία, εξασφαλίζοντας τη διαμονή τους καθώς τα μίνι βαν διαθέτουν και κρεβάτια και φυσικά δεν θα λείψουν οι περιπέτειες.
Οι “πράσινες” διακοπές στην Ιρλανδία
pic9
Πρόκειται για τρεις πύργους κοντά στη περιοχή Loughrea, όπου υπάρχουν μικρά εξοχικά σπίτια, καμπίνες και δωμάτια που μοιάζουν βγαλμένα από άλλη εποχή. Η περιοχή που βρίσκεται το τουριστικό θέρετρο περιβάλλεται από πράσινο και εδώ οι αγροτικές εργασίες έχουν τη τιμητική τους και προτιμώνται από τις οικογένειες που επισκέπτονται την περιοχή.
Το οικολογικό χωριό της Σλοβενίας
pic10
Το οικολογικό χωρίο που βρίσκεται στη Σλοβενία αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμού για οικογενειακές διακοπές, αλλά και για όσους προτιμούν έναν πιο εναλλακτικό τρόπο διακοπών. Οι επισκέπτες ζουν σε δεντρόσπιτα, που αποτελούν το όνειρο κάθε παιδιού. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται κατά μήκος ενός ποταμού και το φυσικό τοπίο είναι μαγευτικό.
Πηγή: News247.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!