Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Έπιασε καύσωνας στην Ανταρκτική!
Τις πιο υψηλές θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ βίωσε η Ανταρκτική πριν από μερικές ημέρες, σύμφωνα με μετεωρολόγους.
Οι αισθητήρες στο ερευνητικό κέντρο Esperanza Base της Αργεντινής, στη βόρεια άκρη της Ανταρκτικής χερσονήσου κατέγραψαν θερμοκρασία 17,5 βαθμών Κελσίου.
Σύμφωνα με μετεωρολόγους, πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών που έχουν καταγραφεί ποτέ στην παγωμένη ήπειρο.
Για διάστημα δύο ημερών στο τέλος Μαρτίου οι θερμοκρασίες στην περιοχή έφτασαν τους 17,4 και 17,5 βαθμούς Κελσίου.
Ωστόσο, το κύμα αυτό "καύσωνα" στην πιο κρύα ήπειρο της Γης δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (World Meteorological Organisation), όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.
Η προηγούμενη πιο θερμή θερμοκρασία που είχε καταγραφεί στην Ανταρκτική ήταν στις 24 Απριλίου του 1961, όταν η θερμοκρασία έφτασε τους 17,1 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα Weather Underground ο μετεωρολόγος, Dr Jeff Masters.
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός αναφέρει ως υψηλότερη θερμοκρασία στην ήπειρο αυτή που είχε καταγραφεί από το σταθμό Vanda την 1η Μαΐου του 1974, η οποία ήταν 15 βαθμοί Κελσίου.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!