Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Τη λήψη δανείου, ύψους 5,2 εκατ. ευρώ, με στόχο τη συμμετοχή στο πρόγραμμα JESSICA, για την υλοποίηση του έργου “Προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων”, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με την υλοποίηση του έργου, θα διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων (εύκολη συλλογή και διαλογή στην πηγή, βέλτιστες δυνατές συνθήκες υγιεινής, αναβάθμιση της αστικής εικόνας κλπ). Παράλληλα, θα επιτευχθεί δραστική μείωση του κόστους αποκομιδής των απορριμμάτων με την εγκατάσταση υπόγειων συστημάτων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων.

Επίσης, εγκρίθηκε το κανονιστικό πλαίσιο για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων ως προς την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων. Οι νέες ρυθμίσεις για τη χρήση των κοινοχρήστων χώρων και τη χορήγηση των σχετικών αδειών, έχουν ως στόχο την προστασία του δημόσιου χώρου, την ευταξία και της λειτουργικότητα της πόλης.

Στον κανονισμό προσδιορίζονται με ακρίβεια το ποσοστό του κοινόχρηστου χώρου που μπορεί να παραχωρηθεί και η έκταση που πρέπει να παραμείνει ελεύθερη. Αντίστοιχα, υπάρχει πρόβλεψη ώστε να παραμένει ελεύθερη η όδευση τυφλών, η ράμπα ΑμΕΑ, ο χώρος μπροστά από διάβαση και γύρω από κάδους απορριμμάτων, κυτία οργανισμών κοινής ωφέλειας, προσδιορίζεται ελάχιστη απόσταση από φωτεινό σηματοδότη, ενώ ορίζεται ότι πρέπει να παραμένουν ελεύθερα και χωρίς καμία παρέμβαση δέντρα – δενδροδόχοι, παρτέρια και λοιπά σημεία φύτευσης.

http://www.aftodioikisi.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!