Τρίτη 17 Μαρτίου 2015


ια ιδέα που ξεκίνησε από ένα tweet έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην αγαπημένη μας Γερμανία.
Την χρονιά που μας πέρασε, μια κοπέλα στο twitter κάλεσε όσους την ακολουθούν ''να φανταστούν πώς θα ήταν αν οι άντρες σιχαίνονταν τον βιασμό όσο σιχαίνονται και την περίοδο μιας γυναίκας''.

 
Η ατάκα αυτή έκανε την Γερμανίδα καλλιτέχνιδα Elonë, να εμπνευστεί και να ξεκινήσει μια τρόπον τινά διαδήλωση, αρκετά διαφορετική όμως από τις υπόλοιπες. Η δική της οπτική γράφτηκε και τυπώθηκε σε αυτοκόλλητα, τα οποία κόλλησε πάνω σε σερβιετάκια τα οποία στη συνέχεια τοποθέτησε σε περίπου 40 σημεία στην πόλη της, το Karlsruhe.
Τα μηνύματα που βλέπει κανείς στα σερβιετάκια είναι εκτός από το tweet που ενέπνευσε την ενέργεια αυτή και φράσεις όπως ''οι βιαστές βιάζουν ανθρώπους όχι ρούχα'', ''δικό μου το αιδοίο, δική μου η επιλογή'' και ''δε με λένε ''μωρό''''.
Η κίνησή της αυτή έχει βρει τεράστια ανταπόκριση στο διαδίκτυο και η Elonë καλεί τν κόσμο να κάνει το ίδιο, και να τραβήξει φωτογραφίες δείχνοντας τη στήριξή του με το hashtag #padsagainstsexism.
Φυσικά υπήρξαν και αντιδράσεις και μηνύματα μίσους για την κίνηση αυτή της καλλιτέχνιδος. Για την ακρίβεια υπήρξαν άνθρωποι που υποστήριξαν πως ''ξοδεύει άδικα χρήσιμες σερβιέτες τις οποίες θα μπορούσε να δώσει σε άστεγες γυναίκες αντ' αυτού''. Η ίδια δε φαίνεται να πτοείται ιδιαίτερα ''Φεμινισμός για μένα σημαίνει ισότητα. Δε διαβάζω όλα όσα γράφονται online, επειδή δεν το κάνω όλο αυτό για τη φήμη και τη δόξα, απλά θέλω να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο και να γνωστοποιήσω ότι ο σεξισμός είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά''.
 ladylike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!