Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Οι Αυστραλοί ανακαλύπτουν το «πιο χαρούμενο ζωάκι του κόσμου»
Πολλοί Αυστραλοί δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη του «κουόκα», μέχρι που οι selfies με το γελαστό μαρσιποφόρο έγιναν η τελευταία μόδα.

Το χαριτωμένο ζωάκι, το οποίο ζει κυρίως σε δύο απομονωμένα νησιά έξω από τη Δυτική Αυστραλία, μοιάζει να μην χάνει ποτέ το χαμόγελό του, και δεν δείχνει κανένα φόβο για τους ανθρώπους. Έχει μάλιστα βαφτιστεί «το πιο χαρούμενο ζώο του κόσμου».



Θεωρείται ωστόσο απειλούμενο, και η νομοθεσία απαγορεύει στους ανθρώπους να το αγγίζουν. Πολλοί όμως βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν την απαγόρευση χρησιμοποιώντας ειδικό κοντάρι για τη λήψη αυτοπορτραίτων, γνωστό πλέον ως «selfie stick».



Το κουόκα (Setonix brachyurus), συγγενής του καγκουρό, ζει στους βαλτότοπους των νησιών Ρότνεστ και Μπαλντ έξω από τη Δυτική Αυστραλία, αν και ένας μικρότερος πληθυσμός διατηρείται σε εθνικό πάρκο της ενδοχώρας.



Ήταν ένα από τα πρώτα ζώα που αντίκρισαν στην Αυστραλία οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι όμως το πέρασαν για τρωκτικό: το όνομα του νησιού Ρότνεστ προέρχεται από την ολλανδική λέξη rattennest που σημαίνει «φωλιά αρουραίων».



in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!