Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015


Ένα νεκροταφείο με 3.000 σκελετούς ανθρώπων εντοπίστηκε από αρχαιολόγους κάτω από τους δρόμους του Λονδίνου. Εικάζεται ότι πρόκειται για θύματα της πανώλης η οποία είχε χτυπήσει την περιοχή από το 1569 έως το 1738.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Λονδίνου έχει αναλάβει την εκσκαφή ενώ οι εργασίες καλύπτουν μια ογκώδη έκταση στους λονδρέζικους δρόμους, με μια ομάδα 60 αρχαιολόγων να έχει αναλάβει την εκσκαφή και την μεταφορά των σκελετών στα ειδικά εργαστήρια.
Σύμφωνα με τους ιστορικούς, η τοποθεσία ήταν νεκροταφείο στο παρελθόν, δικαιολογώντας τον αριθμό, αλλά και το γεγονός ότι ήταν όλοι συγκεντρωμένοι εκεί.
“Αυτή η εκσκαφή αποτελεί μια σημαντική αφορμή για να μελετήσουμε τις ζωές και τους θανάτους του 16ου και του 17ου αιώνα” αναφέρει ο Jay Carver, επικεφαλής της ανασκαφής.
“Το νεκροταφείο Bedlam αποτελούσε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορία του Λονδίνου, συμπεριλαμβανομένου τη μετάβαση από την εποχή του βασιλιά Tudor στη σύγχρονη μορφή του Λονδίνου. Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ένα τόσο μεγάλο νεκροταφείο”.
Πηγή: news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!