Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 12 Μαρτίου
Ένα πολύχρωμο παραμύθι, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας και ένα ελληνικό νουάρ προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και ξεχωρίζουν. Παράλληλα, βλέπουμε την Τζούλιαν Μουρ στον ρόλο που της χάρισε το Όσκαρ Γυναικείας Ερμηνείας.

Από Μηχανής

(3,5/5)

Ο Νέιθαν, δημιουργός της Έιβα, ενός ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη επιλέγει έναν νεαρό προγραμματιστή για να αξιολογήσει τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά της όμορφης Έιβα. Ο νεαρός θα διαπιστώσει σύντομα ότι έλκεται ερωτικά από την Έιβα, η οποία του αποκαλύπτει ότι ο Νέιθαν δεν είναι αυτό που φαίνεται. Σκεπτόμενο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, με ενδιαφέρουσα σκηνοθετική ματιά από τον Άλεξ Γκάρλαντ, τον συγγραφέα της Παραλίας. Πέρα από τους προφανείς παραλληλισμούς που αφορούν τον παραλληλισμό του εφευρέτη με τον Θεό, η ταινία παρουσιάζει μία σειρά ηθικών διλημμάτων πάνω στην ανθρώπινη υπόσταση και την εμπιστοσύνη, δημιουργώντας παράλληλα μια κλειστοφοβική ατμόσφαιρα. Στα αρνητικά της ταινίας το μάλλον αναμενόμενο τέλος της.

Σκηνοθεσία: Άλεξ Γκάρλαντ
Πρωταγωνιστούν: Όσκαρ Άιζακ, Ντόμνχαλ Γκλίσον, Αλίσια Βίκαντερ

Σταχτοπούτα

(3/5)

Ο Κένεθ Μπράνα χρησιμοποιεί πολύ χρώμα για να αφηγηθεί ξανά την ιστορία της Σταχτοπούτας σε μία άκρως χαριτωμένη εκδοχή της Disney. Την ιστορία την γνωρίζουμε, αλλά ο Μπράνα την μπολιάζει με μερικά φρέσκα χαρακτηριστικά (όπως η επιθυμία της Έλα - Σταχτοπούτας να την ερωτευτεί ο πρίγκιπας για αυτό που είναι ή η ταπεινότητα του πρίγκιπα), ενώ η Κέιτ Μπλάνσετ στον ρόλο της μητριάς και η Έλενα Μπόναμ - Κάρτερ στο ρόλο της καλής νεράιδας είναι απλά απολαυστικές. Παράλληλα, η ταινία διαθέτει άκρως εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια.

Σκηνοθεσία: Κένεθ Μπράνα
Πρωταγωνιστούν: Λίλι Τζέιμς, Κέιτ Μπλάνσετ, Έλενα Μπόναμ - Κάρτερ, Ρίτσαρντ Μάντεν

Τετάρτη 04:45

(3/5)

Ο Στέλιος, ένας ιδιοκτήτης τζαζ μπαρ καλείται να πληρώσει τα χρέη του. Ενώ ο πανικός του αυξάνεται και η σχέση του με τη σύζυγό του γίνεται όλο και χειρότερη, ο Στέλιος θα κληθεί να αντιδράσει. Ο σκηνοθέτης Αλέξης Αλεξίου (της Ιστορίας 52) κινηματογραφεί ένα γοητευτικό φιλμ νουάρ, το οποίο διαθέτει υπέροχη φωτογραφία και μερικές σκηνές ανθολογίας (όπως η σκηνή της μάχης κάτω από τη βροχή).

Σκηνοθεσία: Αλέξης Αλεξίου
Πρωταγωνιστούν: Στέλιος Μάινας, Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Τζουμάκης, Αδάμ Μπουσδούκος

  • Δείτε τη συνέντευξη σε βίντεο της Μαρίας Ναυπλιώτου

Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει

(2/5)

Η Άλις είναι μία ακαδημαϊκός και μία ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών. Όταν η μνήμη της αρχίζει να την προδίδει θα επισκεφθεί έναν γιατρό και θα μάθει ότι πάσχει από πρόωρο Αλτσχάιμερ. Η Τζούλιαν Μουρ δίνει μία πολύ δυνατή ερμηνεία -για την οποία βραβεύτηκε και με το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου- σε μία μάλλον αδιάφορη ταινία. Εν μέρει η ερμηνεία της Τζούλιαν Μουρ διασώζει την ταινία, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να την μετατρέψει σε κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι.

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Γκλάτσερ, Ουός Γουέστμορλαντ
Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Άλεκ Μπάλντουιν, Κρίστεν Στούαρτ, Κέιτ Μπόσγουορθ

Fils De Grece: Τα Παιδιά του Εμφυλίου


(1/5)

Μία ενδιαφέρουσα ιδέα δεν οδηγεί απαραιτήτως και σε μία καλή ταινία. Ο Διονύσης Γρηγοράτος ασχολείται με το θέμα τη μετακίνηση χιλιάδων παιδιών από τα σπίτια τους στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Ο Γρηγοράτος με τη μορφή ταινίας μυθοπλασίας εξασφαλίζει την συμμετοχή πραγματικών πρωταγωνιστών, ενώ χρησιμοποιεί αρχειακό υλικό. Και παρ' όλο που η ιδεά μοιάζει ενδιαφέρουσα, το τελικό αποτέλεσμα δεν διαθέτει συνοχή ούτε στους διαλόγους, ούτε στα όσα γίνονται επί της οθόνης, ενώ επιχειρείται μία άκρως αυθαίρετη σύνδεση με τη σύγχρονη κατάσταση στην Ελλάδα. Παράλληλα, το αρχειακό υλικό χρησιμοποιείται κατά τέτοιον τρόπο που εγείρει ερωτήματα για τον τρόπο χειρισμού του. Στα θετικά στοιχεία της ταινίας, οι στιγμές που χρησιμοποιεί σκίτσα για να μιλήσει για τις πληγές του εμφυλίου. Δυστυχώς, αυτές οι στιγμές είναι ελάχιστες.

Σκηνοθεσία: Διονύσης Γρηγοράτος
Πρωταγωνιστούν: Τζένη Σταυροπούλου, Πέτρος Γιασεμής


Τζόκερ

Ο Νικ Γουάιλντ εργάζεται ως σωματοφύλακας στο Λας Βέγκας, κι έχει θανάσιμες δεξιότητες αλλά και πάθος με το τζόγο. Όταν μία πολύ καλή του φίλη πέσει θύμα ξυλοδαρμού, ξυπνάει η δίψα του για εκδίκηση, σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι τα έχει βάλει με τη μαφία. Βυθίζεται στον υπόκοσμο καθώς μαφία κι ένοπλες δυνάμεις τον αναζητούν. Έχοντας ανεβάσει τα στοιχήματα, έχει να παίξει ένα τελευταίο παιχνίδι για να αλλάξει τη μοίρα του...

Σκηνοθεσία: Σάιμον Γουέστ
Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Στέιθαμ, Στάνλεϊ Τούτσι, Σοφία Βεργκάρα

Αγγελική Στελλάκη
in.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!