Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Οι γυναίκες διατρέχουν έως και 50% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν εποχική κατάθλιψη συγκριτικά με το ανδρικό φύλο, ενώ είναι πιο επιρρεπείς στο φαγητό κατά την χειμερινή περίοδο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Anglian Home Improvements σε ένα δείγμα 2.000 ατόμων, από τα οποία το 66% ανέφερε ότι ο χειμώνας τους μειώνει τα κίνητρα , ενώ 6 στους 10 είπαν ότι έχει αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική αίσθηση της ευημερίας.
Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν χειρότερα το χειμώνα – με το 50% των γυναικών να επηρεάζονται περισσότερο από τον καιρό από ό, τι οι άνδρες. Επίσης 37% των γυναικών «παλεύουν» για να βρουν κίνητρα να βγουν έξω τους κρύους μήνες σε σύγκριση με το 28% των ανδρών. Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες δυσκολεύονται να συνηθίσουν την μείωση του ημερήσιου φωτός, αναφέροντας μια σειρά από προβλήματα. Συγκεκριμένα το 44% των γυναικών είπαν ότι ήταν δύσκολο να σηκωθούν το πρωί από το κρεβάτι κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ μόνο το 30% των ανδρών υποφέρει από το ίδιο πρόβλημα.
«Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι τα τρία τέταρτα του βρετανικού πληθυσμού πάσχουν από την κατάθλιψη του χειμώνα», ανέφερε η συμπεριφορική ψυχολόγος Τζο Χέμινγκς και προσέθεσε ότι «Η έλλειψη του φυσικού φωτός και το πέρασμα από τους καλοκαιρινούς μήνες μας επηρεάζει τόσο ψυχολογικά όσο και φυσιολογικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα».
«Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη του χειμώνα από ό, τι οι άνδρες, γεγονός που υποστηρίζεται από επιστημονικά στοιχεία και είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται με αυξημένη ευαισθησία των γυναικών σε κυκλικές μεταβολές, ορμονικές, βιολογικές ή εποχιακές», συμπλήρωσε.
Ωστόσο οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να βρουν παρηγοριά στο φαγητό από ότι οι άνδρες, με αποτέλεσμα να παρατηρούν μια αύξηση του βάρους τους κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!