Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι αστυνομικοί της Ρώμης, καθώς το 83% δήλωσε ασθένεια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, την ώρα που στην ιταλική πρωτεύουσαν συνερρέαν περισσότεροι από 600.000 επισκέπτες για την αλλαγή του χρόνου.
Εκτός από όσους δήλωσαν ασθένεια υπήρξαν κι εκείνοι που προσπάθησαν να κρυφτούν δηλώνοντας ότι έδωσαν αίμα ή παρουσίασαν αγνώστου ταυτότητας φυσικές «αδυναμίες».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι δήλωσε ότι δεν έμεινε έκπληκτος από την εικόνα αυτή. «Διαβάζω τα στοιχεία. Αυτός είναι ο λογός για τον οποίο θα αλλάξουμε τους κανόνες στο δημόσιο τομέα το 2015» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όπως δημοσιεύτηκε στο protothema.gr, η υπουργός Εσωτερικών Μαριάνα Μάντια προειδοποίησε τους απουσιάζοντες αστυνομικούς ότι ενδέχεται να βρεθούν ενώπιον πειθαρχικών ποινών.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των αστυνομικών δήλωσε ότι η απουσία αυτή ήταν μέρος μιας ευρύτερης διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στο σώμα. «Είμαστε 5.900 ενώ θα έπρεπε να είμαστε 9.400. Με αυτά τα αριθμητικά δεδομένα δεν μπορούμε να προσφέρουμε 24ωρη υπηρεσία, επτά ημέρες την εβδομάδα» δήλωσε ο Στέφανο Τζιανίνι.
politikanet.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!