Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Η χειμερινή σεζόν είναι πάντα καλύτερη για το ελβετικό χωριό Verbier, όταν γεμίζει από διάσημους, πλούσιους και φυσικά… γαλαζοαίματους, οι οποίοι κάθε χρόνο φροντίζουν να περάσουν έστω και μερικές ημέρες απολαμβάνοντας υπηρεσίες πολλών αστέρων και ένα εντυπωσιακό κατάλευκο τοπίο.

 

Ακόμη και τα "κλασικά", γνωστά πολυτελή χειμερινά θέρετρα, όπως το Γκστάαντ, το Σεντ Μόριτζ, το Τσερμάτ και το Νταβός "πασχίζουν" να διατηρήσουν τη φήμη τους, ενώ την ίδια ώρα οι τιμές στα σαλέ του Verbier συνεχίζουν να ανεβαίνουν και το χρήμα ρέει άφθονο σαν… το παραδοσιακό, ζεστό, αρωματικό κρασί glühwein.
Φυσικά, στην άνοδο της φήμης της περιοχής έχουν συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό οι επισκέψεις γαλαζοαίματων και βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, όπως η πριγκίπισσα Mary και ο πρίγκιπας Frederik της Δανίας. Το Verbier επιλέγουν για να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους στο σκι και οι Μπέκαμ (Ντέιβιντ και Βικτόρια), ενώ το ελβετικό χωριό έχουν επισκεφθεί και οι ηθοποιοί Λεονάρντο ντι Κάπριο και Τζουντ Λο, αλλά και ο διάσημος βρετανός σεφ Τζέιμι Όλιβερ.
Πριν από λίγο καιρό η PixieLott και ο σύντροφός της πέρασαν μερικές ημέρες στο προσφάτως εγκαινιασμένο ξενοδοχείο Whotel, το οποίο χρεώνει μόλις… 8.870 ευρώ τη βραδιά στην αριστοκρατική του σουίτα των 184 τετραγωνικών μέτρων, με ξεχωριστό λοφτ, τζακούζι και ταράτσα.
Το χωριό έχει επιλέξει και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον για το δικό του VerbierLodge, το οποίο συμπεριελήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Forbes ως ένα από τα μέρη "που μπορείς να κάνεις διακοπές σα δισεκατομμυριούχος".
Η διαμονή στο υπερπολυτελέστατο σαλέ του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία στοιχίζει από 146.000 ευρώ την εβδομάδα. Μπορεί να φιλοξενήσει 18 ενήλικες σε 9 υπνοδωμάτια και μέχρι 6 παιδιά σε ειδικά σχεδιασμένο χώρο με κουκέτες.
Το ελβετικό χωριό που αγαπούν οι… πάμπλουτοι του κόσμου βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ελβετία, στο καντόνι του Valais.
Ένα από τα πιο ακριβά ακίνητα της τοπικής αγοράς είναι το LaTruffeBlanche, η τιμή του οποίου ανέρχεται στα 47 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline. Το ακίνητο διαθέτει φυσικά, δική του πισίνα, αίθουσα κινηματογράφου καθώς και ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Μπορεί να φιλοξενήσει 20 άτομα, έχει εννιά τζάκια, θερμαινόμενα πατώματα, βιβλιοθήκη, καλύμματα τοίχου από ιταλικό μετάξι και δικό του κελάρι, με θέα… στο εσωτερικό της πισίνας.

Δεν είναι να απορεί κανείς για ποιο λόγο επιλέγουν αυτόν τον προορισμό…
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!