Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015


Τα τελευταία 3,5 χρόνια περίπου 3.500 ομογενείς, στην πλειοψηφία τους Καλύμνιοι, επέστρεψαν από την Ελλάδα στο Ντάργουϊν, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Αυτό δήλωσε στο ABC ο επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην πόλη, Γιώργος Ανοιχτομάτης, ο οποίος διετέλεσε και κυβερνήτης της Northern Territory της Αυστραλίας.
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, στη συγκεκριμένη περιοχή της Αυστραλίας έχουν δημιουργηθεί πολλές νέες θέσεις εργασίας αλλά λίγοι Αυστραλοί μετακομίζουν βόρεια για να εργαστούν εκεί, όπου το κλίμα είναι τροπικό. Προφανώς για τους Καλύμνιους αυτό δεν είναι πρόβλημα.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της πολιτείας και το δημοτικό συμβούλιο Καλύμνου έχουν συνάψει συμφωνία, η οποία προβλέπει τη συγκρότηση ενός πιλοτικού προγράμματος εκπαίδευσης, με στόχο να βοηθήσει ειδικευμένους τεχνίτες από την Ελλάδα να εργαστούν στο Ντάργουϊν, σε θέσεις εργασίας που δεν μπορούν να καλυφθούν από τους ντόπιους.
Το Ντάργουϊν είναι αδελφοποιημένη πόλη με την Κάλυμνο.
Ο επικεφαλής υπουργός, Adam Giles, δήλωσε σχετικά: «Βρήκαμε λογικό να δοκιμάσουμε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα με την Κάλυμνο, δεδομένου ότι ζει και δραστηριοποιείται εδώ μεγάλος αριθμός Ελλήνων με έντονη παρουσία στον επιχειρηματικό τομέα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι εργοδότες της Β. Επικράτειας «έχουν ήδη γίνει χορηγοί ειδικευμένων εργατών από το εξωτερικό».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!