Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Μια Κούρδισσα, αν και μητέρα 2 παιδιών, δε δίστασε να ζωστεί με εκρηκτικά και να ανατιναχτεί, ώστε να σκοτώσει όσους τζιχαντιστές προσπάθησαν να μπουν στη γενέτειρά της, το Κομπάνι.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, η εν λόγω μητέρα, είναι η πρώτη μαχήτρια- καμικάζι, κουρδικής καταγωγής, εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» και όπως μεταδίδει το protothema.gr, η Αρίν Μιρκάν πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον θέσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα της συριακής πόλης Κομπάνι προκαλώντας το θάνατο αδιευκρίνιστου μέχρι στιγμής αριθμού ανθρώπων, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη ανατολικά της πόλης Κομπάνι, τρίτης σε μέγεθος κουρδικής πόλης της Συρίας, που πολιορκείται από τη σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Η επίθεση «έχει νεκρούς αλλά ο αριθμός τους δεν έχει επιβεβαιωθεί», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Η Μιρκάν θυσιάστηκε για να σκοτώσει δέκα τζιχαντιστές, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα. Εάν δεν έβαζε τέλος στην ζωή της, οι τζιχαντιστές θα την βίαζαν και εν συνεχεία, θα την σκότωναν.

Τις τελευταίες ώρες, οι τζιχαντιστές προσπαθούν να καταλάβουν κτίρια νοτιοδυτικά του Κομπανί προκειμένου από εκεί να εξαπολύσουν επιθέσεις με στόχο την κατάληψη του κουρδικού θύλακα, στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Αν οι φανατικοί ισλαμιστές καταφέρουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το Κομπανί, θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο μιας μεγάλης συνεχούς λωρίδας εδάφους στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Οι μάχες που μαίνονται γύρω από την πόλη έχουν προκαλέσει τη φυγή 300 χιλιάδων κατοίκων, από τους οποίους 180.000 έχουν καταφύγει στην Τουρκία.

http://www.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!