Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Αν προσπαθείτε να χάσετε σωματικό βάρος, κάνετε δίαιτα και προσέχετε την διατροφή σας γενικότερα, αλλά η ζυγαριά δείχνει να έχει "κολλήσει", δεν είναι ανάγκη να απογοητεύεστε.

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δώσετε νέα ώθηση στην προσπάθειά σας, αυξάνοντας τον μεταβολισμό σας με αποτέλεσμα να κάνετε περισσότερες καύσεις και να χάσετε λίγο πιο εύκολα εκείνα τα "τελευταία κιλά".

Δείτε 4 τρόπους για να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας;

Γελάστε με την ψυχή σας

Δεν είναι αστείο! Το αυθόρμητο γέλιο μπορεί να αυξήσει από 10% έως και 20% την βασική ενεργειακή δαπάνη (το ποσό ενέργειας που ξοδεύει κατά κανόνα ο οργανισμός σας) και τον καρδιακό σας παλμό σε κατάσταση ηρεμίας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Obesity. Αυτό σημαίνει ότι αν καταφέρετε να γελάτε "με την ψυχή σας" για 10-15 λεπτά, μπορεί να κάψετε από 40-170 θερμίδες!

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στον χώρο που κοιμάστε

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Diabetes δείχνει ότι απλά μειώνοντας κατά λίγους βαθμούς Κελσίου τη θερμοκρασία του δωματίου που κοιμάστε, μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερα αποθέματα καφέ λίπους. Οι συμμετέχοντες κοιμόντουσαν τα βράδια επί μερικές εβδομάδες σε δωμάτια με διαφορετικές θερμοκρασίες και διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που είχαν κοιμηθεί στο πιο δροσερό δωμάτιο είχαν χάσει σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό καφέ λίπους χωρίς άλλες αλλαγές στην διατροφή ή τις συνήθειες των συμμετεχόντων.

Πείτε "ναι" στις ήπιες καυτερές πιπεριές

Η καψαϊκίνη είναι γνωστό ότι επιταχύνει τον μεταβολισμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να... υποφέρετε τρώγοντας πολύ καυτερά πιάτα. Έρευνα που παρουσιάστηκε στη σύνοδο Πειραματικής Βιολογίας στο Anaheim της Καλιφόρνια, έδειξε ότι αντίστοιχες ιδιότητες με την καψαϊκίνη έχει η ουσία dihydrocapsiate (DCT). Οι συμμετέχοντες που έπαιρναν συμπληρώματα με DCT έχασαν διπλάσιο σωματικό βάρος από την ομάδα ελέγχου που έπαιρναν συμπληρώματα placebo. Αυτή η ουσία περιέχεται σε μεγάλες ποσότητες στις "γλυκές" πιπεριές και γενικά στις πιο ήπιες καυτερές πιπεριές.

Πιείτε περισσότερο νερό

Απλά πίνοντας περισσότερο νερό μπορείτε να αυξήσετε το μεταβολικό σας ρυθμό, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Μετά την κατανάλωση περίπου δύο μεγάλων ποτηριών νερού, τα μεταβολικά ποσοστά των συμμετεχόντων αυξήθηκαν κατά 30%. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η αύξηση της κατανάλωσης νερού κατά 1,5 λίτρα την ημέρα θα σας βοηθήσει να κάψετε επιπλέον 17.400 θερμίδες κατά τη διάρκεια ενός έτους.

http://www.onmed.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!