Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

“Μπερδεύονται” τα πράγματα σε πιθανή ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας, καθώς ένα τέτοιο σενάριο θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες στις ομάδες της περιοχής!

Κι αυτό γιατί όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, ο αθλητικός νόμος ορίζει πως δικαίωμα συμμετοχής στην Primera Division έχουν μόνο οι ομάδες ενός κράτους, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως -αν γίνει ποτέ η ανεξαρτητοποίηση- μπαίνει... μπλόκο στην παρουσία των Μπαρτσελόνα και Εσπανιόλ στο πρωτάθλημα!

“Η Μπαρτσελόνα και η Εσπανιόλ δε θα παίξουν στην ισπανική λίγκα αν γίνει ανεξάρτητη η Καταλονία (σ.σ. και παράλληλα ανεξάρτητο κράτος). Ο αθλητικός νόμος προβλέπει πως μόνο σε ένα κράτος μπορούν να γίνονται οι επίσημοι αγώνες του ισπανικού ποδοσφαίρου”, ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του ισχυρού άνδρα της λίγκας.

Βέβαια, όλα αυτά για την ώρα είναι υποθετικά, καθώς η Καταλονία δεν είναι ανεξάρτητο κράτος στην παρούσα φάση (στις 9 Νοεμβρίου υπάρχει δημοψήφισμα που, όμως, δεν θα κρίνει το τι μέλλει γενέσθαι απ' τη στιγμή που η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας το θεωρεί παράνομο), ενώ ακόμα κι αν στο μέλλον γίνει κάτι τέτοιο, πιθανώς να υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές και στο αθλητικό κομμάτι.
Πηγή: sport-fm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!