Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014


Η εκκεντρική περφόμερ και δημιουργός, το δημοφιλές pop icon της διεθνούς μουσικής σκηνής, η Lady Gaga, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μία και μοναδική συναυλία στο ΟΑΚΑ, την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου.

Η παγκόσμια περιοδεία της Lady Gaga γίνεται με αφορμή το ήδη πολλές φορές πλατινένιο νέο άλμπουμ της, «ARTPOP», το οποίο ανέβηκε στο Νο 1 του Billboard 200 από την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας του. Τα τραγούδια του, μαζί με παλαιότερες μεγάλες επιτυχίες της, θα εμπεριέχονται στο πρόγραμμα της συναυλίας στην Αθήνα, την οποία θα ανοίξει ο Άλεξ Καββαδίας.

Με τίτλο «Lady Gaga artRAVE the ARTPOP ball», η περιοδεία  έχει ξεκινήσει από τον Μάιο και, μέχρι να ολοκληρωθεί στις 24 Νοεμβρίου, στο Παρίσι, υπολογίζεται ότι εκατομμύρια fans θα παρακολουθήσουν μια από τις 78 συνολικά συναυλίες της σε 68 διαφορετικές πόλεις. Ήδη, το διεθνές tour στέφεται με απόλυτη επιτυχία, αφού οι φανατικοί θαυμαστές της, στις μέχρι τώρα εμφανίσεις της, δημιουργούν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ οι περισσότερες συναυλίες που ακολουθούν είναι ήδη sold out.

Σόου μοναδικών προδιαγραφών

Πρόκειται για ένα σόου μοναδικών προδιαγραφών, με εκπληκτικούς φωτισμούς και σκηνικά εφέ, που συνδυάζει τη μουσική και το τραγούδι με τον χορό και τη μόδα, παρασύροντας το κοινό σε ένα πρωτόγνωρο πάρτι. Ένα εντυπωσιακό εγχείρημα, που μόνο για τον σχεδιασμό του, απαιτήθηκαν 21.346 ώρες εργασίας, από τεχνικούς, μηχανικούς, στυλίστες, μουσικούς, χορευτές και χορογράφους, που εργάστηκαν εντατικά για την πραγματοποίησή του.

Από αυτούς, 144 συμμετέχουν ενεργά και συνοδεύουν τη Lady Gaga σε όλους τους σταθμούς της περιοδείας, μαζί με τους μουσικούς και τους χορευτές της, ενώ 21 νταλίκες μεταφέρουν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει και τα περίφημα ειδικά booths για τις 14 αλλαγές κοστουμιών, που γίνονται επί σκηνής. Πρόκειται για μια μικρή στρατιά, που πλαισιώνεται στην Αθήνα, όπως και σε κάθε άλλη πόλη, από 1500 άτομα, εξειδικευμένο προσωπικό που διασφαλίζει την άρτια διοργάνωση αυτού του φαντασμαγορικού και πολύπλοκου σόου.

Για τη συναυλία της Αθήνας, επιλέχθηκε μια από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές σκηνές διεθνώς, η περίφημη Fat Lady, η οποία ταξιδεύει στην χώρα μας από τη Γερμανία, με 14 νταλίκες και 30 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό να τη συνοδεύουν, ενώ απαιτεί για το τελικό στήσιμο της 6 ολόκληρες μέρες. Με συνολικό μήκος 50 μέτρα, μεγαλύτερο βάθος 31 μέτρα, συνολικό ύψος 21 μέτρα και συνολικό εμβαδόν περίπου 2000m2, η «Χοντρή Κυρία» έχει φιλοξενήσει πολλά μεγάλα σόου διάσημων καλλιτεχνών. Επίσης, στη σκηνή, θα κρεμαστούν δύο γιγαντοοθόνες LED και 30 τόνοι ηχητικών και φωνητικών μηχανημάτων για ειδικά εφέ. 

Εικοσιτέσσερα  τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων και των «Applause», «G.U.Y.» και «Do what u want», από το πρόσφατο άλμπουμ της, «ARTPOP», αλλά και παλιά αγαπημένα, όπως τα  «Telephone», «Just dance», «Born this way» και «Bad romance», είναι μερικά από αυτά που θα ακουστούν live, ενώ οι 14 χορευτές που πλαισιώνουν τη Lady Gaga και οι 5 μουσικοί επί σκηνής, θα συμβάλλουν στην απογείωση αυτής της βραδιάς.

WIREIMAGE/KEVIN MAZUR
Πολυτάλαντη και πολυπράγμων

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, μουσικός, τραγουδοποιός, χορεύτρια, επιχειρηματίας, ακτιβίστρια, φιλάνθρωπος και ηθοποιός Stefani Joanne Angelina Germanotta, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1986, στη Νέα Υόρκη, και ο πατέρας της έχει ιταλική καταγωγή. Στα 11 χρόνια της, γράφτηκε σε ρωμαιοκαθολικό σχολείο καλογραιών. Παίζει πιάνο από ηλικία 4 ετών, το οποίο έμαθε ακουστικά και έκανε σπουδές μουσικής και θεάτρου στη Νέα Υόρκη. Στα 12 της, άρχισε να γράφει τα πρώτα της ολοκληρωμένα τραγούδια, ενώ στα 15 της, άρχισε να τραγουδάει ερασιτεχνικά και, αργότερα, ασχολήθηκε με το τραγούδι, περισσότερο για επαγγελματικούς σκοπούς.

Το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Lady Gaga, με το οποίο έγινε γνωστή, αποτελεί αναφορά στο τραγούδι των Queen, «Radio Ga Ga». Στη μουσική, έχει επηρεαστεί από καλλιτέχνες της ποπ, όπως η Μαντόνα και ο Μάικλ Τζάκσον και καλλιτέχνες της ροκ, όπως ο Ντέιβιντ Μπάουι και οι Queen. Έχει πουλήσει 23 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και 80 εκατομμύρια singles και έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων, μεταξύ των οποίων και 2 Γκράμι.

Πληροφορίες
OAKA: Κηφισίας 37 - Μαρούσι, τηλ.: 210 6834060 - 61. Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:30. Τιμές εισιτηρίων: vip: 115,5 ευρώ, ζώνη Α: 82,5 ευρώ, ζώνη Β: 71,5 ευρώ, αρένα όρθιων: 49,5 ευρώ, ζώνη Γ: 49,5 ευρώ, ζώνη Δ: 38,5 ευρώ. Προπώληση: καταστήματα Γερμανός, ηλεκτρονικά: lavris.gr.

naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!