Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Γερμανοί εισαγγελείς κατηγόρησαν έναν 93χρονο ότι εμπλέκεται στη θανάτων τουλάχιστων 300.000 Εβραίων ενώ εργαζόταν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς 
 
 Ο άνθρωπος, από το γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, κατηγορείται ότι βοήθησε να αφαιρέσουν τις αποσκευές όσων έμπαιναν στο στρατόπεδο από το σιδηροδρομικό σταθμό του Μπίρκεναου.

Στόχος ήταν να απαλλαγούν από τυχόν ενδείξεις για τις μαζικές δολοφονίες που συνέβαιναν στο στρατόπεδο από κρατούμενους που έφταναν αργότερα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Ανόβερο.

Ο άνθρωπος, που δεν κατανομάστηκε, είχε επίσης αναλάβει την καταμέτρηση των χρημάτων που βρέθηκαν στις αποσκευές ενώ κατόπιν τα έστελνε στη ναζιστική έδρα στο Βερολίνο.

«Ο κατηγορούμενος ήξερε ότι όσοι Εβραίοι τρόφιμοι κρίθηκαν ακατάλληλοι για εργασία μετά τη διαδικασία της διαλογής, θα δολοφονούνταν άμεσα στους ειδικά κατασκευασμένους θαλάμους αερίων», ανέφερε η δήλωση του εισαγγελέα.

«Με τις ενέργειές του, ο κατηγορούμενος βοήθησε το ναζιστικό καθεστώς να αυξήσει τα οικονομικά του οφέλη ενώ ήταν γνώστης για τις δολοφονίες που λάμβαναν χώρα στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς» 

Οι κατηγορίες αφορούν την περίοδο που οι Ναζί ήθελαν να απελάσουν Εβραίους από την Ουγγαρία το 1944.

«Από τις 16 Μαΐου έως τις 11 Ιουλίου του 1944, τουλάχιστον 137 τρένα- φυλακές έφτασαν στο στρατόπεδο του Άουσβιτς στο Μπίρκεναου, τα οποία μετέφεραν περίπου 425.000 κρατούμενους από την Ουγγαρία. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, τουλάχιστον 300.000 από αυτούς σκοτώθηκαν,» ανέφερε η δήλωση.

Ο κατηγορούμενος είχε κατηγορηθεί και το 1985, αλλά η υπόθεση είχε κλείσει λόγω της έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

http://www.newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!