Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Τη συντριβή από τη Σερβία με σκορ 72-90 γνώρισε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ στη φάση των 16 του Μουντομπάσκετ, αποχαιρετώντας πρόωρα τη διοργάνωση, σε ένα παιχνίδι όπου όλα πήγαν στραβά.

Οι Σέρβοι είχαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας, καταφέρνοντας να διασπάσουν την άψογη, μέχρι πριν το σημερινό παιχνίδι, ελληνική άμυνα, ενώ ήταν πολύ δυνατοί και στην άμυνα, με αποτέλεσμα η εθνική μας ομάδα να μη βρίσκει το εύκολο σουτ και να δυσκολεύεται πολύ στο σκοράρισμα.

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στην καταστροφική τρίτη περίοδο, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη διατηρούσαν την επαφή με το σκορ, ενώ για λίγο είχαν πάρει και το προβάδισμα. Ωστόσο, στην τρίτη περίοδο οι κακές επιθετικές επιλογές και το συνεχές σφυροκόπημα των Σέρβων στο ελληνικό καλάθι έφεραν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό πόντων, αποδιοργανώνοντας την εθνική μας, που στην τέταρτη περίοδο ήταν ακόμα χειρότερη, παραδίδοντας ουσιαστικά τα όπλα.

Σε “δήμιο” της Εθνικής αναδείχθηκε ο Μπογκντάνοβιτς, με 21 πόντους, ενώ με διψήφιο αριθμό πόντων τελείωσαν το παιχνίδι και οι Κρίστιτς (10), Ραντούλιτσα (15), Κάλινιτς (12) και Τεόντοσιτς (13). Αντίθετα, για την εθνική μας ομάδα μόνο οι Ζήσης (12), Πρίντεζης (12) και Καλάθης (14) ξεπέρασαν τους 10 πόντους.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα... επέλεξε την πλέον ακατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιήσει τη χειρότερή του εμφάνιση στα γήπεδα της Ισπανίας, και η πρώτη ήττα ήταν και η τελευταία, καθώς οι Σέρβοι ήταν αυτοί που πήραν πανηγυρικά την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ.

Η Σερβία θα μάθει απόψε τον αντίπαλό της στη συνέχεια της διοργάνωσης, που θα είναι η Βραζιλία ή η Αργεντινή.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!