Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ακόμα ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και το ευρώ, στο οποίο συμμετείχαν λόμπι από τις ΗΠΑ και ντόπιοι παράγοντες ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή Δ. Φούκα και περιλαμβάνει πολλά στοιχεία γι αυτή την μυστηριώδη υπόθεση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, στο σχέδιο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εμπλέκονταν ένας λατινοαμερικάνος ιδιοκτήτης ορυχείου που είχε επισκεφτεί την Ελλάδα.

Στην δικογραφία υπάρχουν στοιχεία και για την δράση πρακτόρων που βρίσκονται στις παρυφές τουλάχιστον τριών χωρών. Το συγκεκριμένο σχέδιο έφερε τον τίτλο «Ασημένια Δραχμή» και περιελάμβανε την εκτύπωση χαρτονομισμάτων δραχμής αλλά και παραγωγής «καλύμματος» του νομίσματος σε ασήμι, την οποία θα αναλάμβανε ο εμπλεκόμενος επιχειρηματίας, αλλά και ντόπιοι παράγοντες που θα εισέπρατταν, αν υλοποιούνταν το σχέδιο, εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, το σχέδιο φαίνεται να είχε εξυφανθεί μετά τις εκλογές του 2012 ενώ για το πρωτοφανές δικαστικό εύρημα έχει ενημερωθεί και το Μέγαρο Μαξίμου. Οι δικαστές έχουν μείνει άφωνοι από τη υπόθεση και το πώς δρούσαν οι λομπιστές και τα άτομα που είχαν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες. Μεταξύ αυτών και εμπλεκόμενος ο οποίος χάρασσε προσωπική γραμμή εξωτερικής πολιτικής σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα.

http://www.seleo.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!