Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Με νέο ομοσπονδιακό τεχνικό τον Κλάουντιο Ρανιέρι, η Εθνική Ελλάδας ξεκινά την προσπάθειά της για το Euro 2016, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση κόντρα στην αντίστοιχη της Ρουμανίας, με τον Ιταλό προπονητή να σκέφτεται διάφορα συστήματα, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα χτίσει την ομάδα του.

(4-4-1-1) Με Σαμαρά σε ελεύθερο ρόλο

Με τον Ορέστη Καρνέζη να παίρνει τα γάντια του βασικού, και την αμυντική τετράδα σταθερά αποτελούμενη από τους Τοροσίδη - Παπασταθόπουλο - Μανωλά - Χολέμπας. Σάμαρης και Ταχτσίδης φαίνεται ότι θα αναλάβουν τον ανασταλτικό χώρο του κέντρου, όντας τα δύο αμυντικά χαφ.

Σε ο,τι αφορά το χώρο του κέντρου από τη μέση και μπροστά ο Κλάουντιο Ρανιέρι, προσανατολίζεται στο να δώσει φανέλα βασικού στους Κονέ και Χριστοδουλόπουλο όσον αφορά τη δεξιά και αριστερή πτέρυγα αντίστοιχα.

Ο Σαμαράς θα κινείται πίσω από τον επιθετικό, αναλαμβάνοντας ένα ιδιότυπο δημιουργικό και επιθετικό ρόλο. Στην κορυφή της επίθεσης, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Αθανασιάδης με αουτσάιντερ τον Κώστα Μήτρογλου. Είναι ένα κλασικό 4-4-1-1 με τον Σαμαρά, όπως είπαμε, να είναι λίγο πιο ελεύθερος πίσω από τον επιθετικό κορυφής.

(4-2-3-1) Το plan B

Καρνέζης και άμυνα δεν αλλάζουν, πανομοιότυπα όπως και στο προηγούμενο σύστημα. Σάμαρης και Ταχτσίδης συνεχίζουν να επιτηρούν το χώρο των αμυντικών χαφ, ενώ μπροστά τους έχουν μία τριάδα.

Σαλπιγγίδης και Σαμαράς, είναι σύμφωνα με αυτό το σχέδιο στα άκρα, ο δημιουργικός ρόλος ανατίθεται στον Παναγιώτη Κονέ, ενώ ο Αθανασιάδης συνεχίζει να είναι το φαβορί, σε ο,τι έχει να κάνει με τον επιθετικό που θα βρίσκεται στην κορυφή και τον Μήτρογλου να παραμένει το αουτσάιντερ στη μάχη για τη βασική ενδεκάδα.

Ουσιαστικά μοιάζει ένα σύστημα πολύ πιθανό, για τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στην αντίστοιχη της Ρουμανίας.

(4-3-3) Με έναν "κόφτη"

Δεν διαφέρει εξαιρετικά από αυτό που χρησιμοποιούσε κατά καιρούς ο Φερνάντο Σάντος, κατά τη διάρκεια της θητείας ως ομοσπονδιακός προπονητής. Καρνέζης κάτω από τα γκολπόστ, Τοροσίδης - Παπασταθόπουλος - Μανωλάς - Χολέμπας απαρτίζουν την αμυντική τετράδα.

Ο Σάμαρης θα είναι μόνος του σε θέση κλασσικού εξαριού, έχοντας μπροστά του τους Κονέ (με αουτσάιντερ τον Μάνταλο) και τον Ταχτσίδη. Σαλπιγγίδης στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, Σαμαράς στην αριστερή και Αθανασιάδης στην κορυφή αυτής.

(3-5-2) Έτσι θα παίζει στο μέλλον

Σε αυτό το εναλλακτικό σχέδιο, ο Καρνέζης είναι στο τέρμα και η άμυνα αποτελείται πλέον από τριάδα. Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Κ. Παπαδόπουλος, έχοντας ως προωθημένα φουλ - μπακ τους Τοροσίδη και Χολέμπας. Σάμαρης και Ταχτσίδης στα αμυντικά χαφ, ενώ ο Κονέ θα βρίσκεται μπροστά τους.

Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Σαμαρά και Μήτρογλου με αουτσάιντερ για τη θέση του δεύτερου τον Σαλπιγγίδη. Δε φαίνεται να είναι ο βασικός προσανατολισμός του Ιταλού τεχνικού, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον.

http://www.thestival.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!